跳至

首頁

尾頁

大宅

以前佢仲細, 打針都係喊一兩聲~ 好快冇事~ 笑番哂~

宜家1歲了, 識多左好多野~ 唉~ 成日覺得佢會好慘~ 諗到都肉赤~

別墅

我小B本來7月1日打, 諗住就算發燒都有3日陪住佢. 點知佢係6月30日開始唔舒服兼出玫瑰疹, 所以而家要再安排過.

大宅

sillpo 發表於 11-7-8 10:05
我小B本來7月1日打, 諗住就算發燒都有3日陪住佢. 點知佢係6月30日開始唔舒服兼出玫瑰疹, 所以而家要再安排 ...

我之前唔知要比蛋白佢試食先打一歲針, 前日開始先比佢食, 不過見佢都冇野, 如果唔係都要再安排過~

咁你要再安排, 要幾時先再打呀?

大宅

回覆:sillpo 的帖子

呢支同之前嗰啲唔同架,醫生話係5-14日內有可能發燒,觀察期長好多架!

大宅

畀面勳章

回覆:阿女明天打針喇~

一歲依2針都有小小堅, 我囝打完都有d發熱...持續左日幾!

大宅

回覆:阿女明天打針喇~

昨天打左針,以為阿女會喊哂,出奇地佢冇!喊兩聲收哂!
以為佢會好攰唔舒服或發燒,又冇野,暫時同平時一樣!希望冇嘢,唔好影響下weekend活動啦!

大宅

我女上個月29號,一次過打三針(Include 水痘針),醫生話一歲針有可能一個星期後先會出現發燒或類似出疹症狀,要觀察耐D,依家都成兩個星期,今日幫阿女沖涼個陣,見佢心口同背後都有少少粒粒類似出疹,但唔太嚴重,可能會再觀察幾日,希望會慢慢散喇。

大宅

打左針到宜家第6日, 暫未見有發燒, 不適或出疹~ 希望唔好weekend先唔舒服啦~

我見好多媽咪都話會出少少疹, 好快散... 應該冇問題~!

複式洋房

我個女打完都冇事, 好彩~~
但因為有一支係兩個星期嘅觀察期, 所以大家要小心D, 尤其依家天氣咁唔穩定, 要睇實D~~

首頁

尾頁

跳至