美容扮靚

跳至

首頁
34567...86

尾頁

大宅

回覆 小山竹 的帖子

加油,為10幾磅努力!

大宅

去完飲食指導啦...明天開始要跟M95

子爵府

小山竹 發表於 11-7-27 15:45
去完飲食指導啦...明天開始要跟M95
小山竹,加油呀。

我次次都話要早起身跑步,但日日都賴床,決定今晚踩櫈仔,
再睇下今晚訓唔訓到先,次次夜晚做完都訓唔到

大宅

我今日食左:

早 2片生命麥包(多士) + 1茶匙人造牛油 + 脫脂奶1杯
午 SD <CP> + 鳥冬1碗 + 荔枝6粒
晚 瓜粒湯* + 白飯1碗 + 無糖豆漿一杯 + 車厘子10粒 +生蕃茄1個

*栗米油(1茶匙),瘦肉80G,冬瓜,冬茹,豉油1/2茶匙,胡椒,黑椒,蝦米(1茶匙)

唔覺肚餓...好似好多野食...不過諗得好頭痛...仲要PLAN定之後幾日...好煩

別墅

小山竹 發表於 11-7-28 19:58
我今日食左:

早 2片生命麥包(多士) + 1茶匙人造牛油 + 脫脂奶1杯

唔好食牛油呀!! 唔食得架~~!!
同埋都唔一定要食脂肪,可以唔食都得架~~1,2餐冇唔係問題~

大宅

回覆 lauheiting 的帖子

個妹妹同我講一定要食WOR...

別墅

小山竹 發表於 11-7-28 22:47
回覆 lauheiting 的帖子

個妹妹同我講一定要食WOR...

其實有d食物本身已有脂肪~~
不過都係唔好食牛油,用沙律醬個d啦~

大宅

回覆:elainelam1228 的帖子

Me too.

子爵府

小山竹 發表於 11-7-28 19:58
我今日食左:

點解你下午無菜既?

子爵府

我昨天真係努力左,踩櫈仔 50 min,想撐多10 min,但太累,可能有少少感冒,有心無力。

點知,重量比昨天只輕左0.1 lbs.....

我方150關都未落到,今日只見 150 lbs 呀,
希望可以破150關,見到14字頭啦。

明天又見c,唔知又有咩新餐。

開始左20日,只落左4-5 lbs,
已經食左M106,三文治餐,芋c 餐,薯湯餐....

我要再加油呀~~

大宅

回覆 elainelam1228 的帖子

因為個包餐已經有菜...其實M95...係唔係比我早期適應架...
好多野食...都幾FULL...

大宅

其實M95即係幾多卡路里...我見兩年前的POST D 餐單的名是

EG M1500...應該就係1500卡路里...點解D名要改晒...唔比食緊的人知自己食緊幾多?

子爵府

引用:其實M95即係幾多卡路里...我見兩年前的POST

原帖由 小山竹 於 11-07-29 發表
其實M95即係幾多卡路里...我見兩年前的POST D 餐單的名是

EG M1500...應該就係1500卡路里...點解D名要改晒 ...
我個人覺得係因為改左叫法係方便d, 如果叫M95 = 全日9份c (carbohydrate), 5份p (potein),

大宅

原來M95係咁解...9穀5肉

咁elainelam1228食的M106...就是10穀6肉

全世界都是1奶2菜2水果3脂肪???

我只是好奇

別墅

回覆:小山竹 的帖子

正常情況下應該係,但有時特別餐會少d甚至冇脂肪,同埋任何時間都係A菜任食

大宅

我明啦...如果可以食多D肉...少D五穀就好啦...
食咁多五穀食到我好眼訓...食完LUNCH真係好眼訓...
<LUNCH要食4份五穀...好難頂>

我以前習慣...LUNCH食PROTEIN少CARBOHYDRATE
因為好眼訓...做唔到野

複式洋房

飲食金字塔係應該食五穀多過食肉
唯一一個餐單係肉多過五穀就係經前餐,你試過就次唔係咁吸引
開頭既餐單係會比較飽,之後慢慢cut就會好懷念呢d美好日子架啦

子爵府

小山竹 發表於 11-7-30 14:18
原來M95係咁解...9穀5肉

咁elainelam1228食的M106...就是10穀6肉
我今日睇左一本營養書,話每一個人食幾多係按你體重,我成150幾磅,可能係咁就食好多M106,
但我之前偷食,重左1 lbs,之後就食特別餐,

我星期五見完c, 3星期輕左 5lbs, 都算ok,
但c 就話我其實可以再好d, 因為我成日都偷食多左,又經常出去食,
黎緊3日,可以食返 M106 2 日,加M64 1日。

子爵府

小山竹 發表於 11-7-30 20:17
我明啦...如果可以食多D肉...少D五穀就好啦...
食咁多五穀食到我好眼訓...食完LUNCH真係好眼訓...
小山竹
我都好似你咁諗,
所以肥左好多,
反而而家食M106,及特別餐加做運動,又真係好易瘦,

我介紹你睇以下blog, 可能你知道
係msl sis 開,好有用呀
http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk

複式洋房

hello 大家好 其實我追左msl post好耐
因為之前情緒唔好 用食垃圾食物去發洩 明明唔餓 唔想食 都放野入口
有時食到想嘔都繼續食 所以肥左好多 覺得係時候要停要重新做人 就search到msl lee 度啦

不過一路都冇account 而家開係因為 岩岩買左心跳錶 先知自己之前跑得太太太快
一來想留言叫各位都應該要買心跳錶, 平時靠估真係爭好遠 但因為貴所以諗左好耐都冇買
(我記得之前有member 講過心跳岩返 fat 落得快好多)
二來係因為好唔安心 有野想問

因為而家用左錶先知之前心跳高過 fat burn zone 好多
但其實我本身係成日做運動既人 照道理心跳應該唔會上得咁快架
而家反而有小小懷疑心跳錶錯 又怕自己跑得太慢其實唔係減唔到

之前我踩機 每min 150 下 覺得喘氣 汗會大大粒咁o向面到滴出尺
講到野但唱唔到歌 踩45 min已經好累好累
而家我踩機 每min 120下 heart rate 已經150
個感覺係 講到野又唱到歌 唔喘氣 但有流汗 慢慢sum d 汗出尼 踩80 min 都唔累架 不過覺得悶咋
頭先落街跑 係跑到好細步好慢先 keep 到150 都有流汗 但真係跑得好慢好慢

你地係唔係咁架 心跳上到fat burn zone 其實唔算好辛苦好喘氣 但有流汗
其實有時行得快d 都已經可以 好驚而家突然運動強度細左會肥返 但睇左好多資料都講hr 係60%-80% 先係 減緊fat 而唔係train cardio... 好矛盾呀..

首頁
34567...86

尾頁

跳至