跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

置樂柏生菜檔D人態度超差, 以前成日都見到佢地係到鬧人, 串串貢, 今次我去買2"舊"薑, 比完$, 跌左一"舊", 咁我搵緊既時候, 收$既個鬆獅頭既女人, 問我係到攪咩, 攪來攪去(好惡既態度), 跟住我好客氣咁同佢講, 麻煩你可唔可以幫我望下你個位有冇, 佢望都冇望, 就話咩都睇唔到....唉... .真係好激氣, 我以後都唔會比$你賺!

大宅

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 mannc 的帖子

算啦, 街市D人係咁上下, 你都唔可以期望有乜服務態度可言~

男爵府

我覺得街市D人好似心理變態o甘,好似全世界得罪左佢地,一定要鬧人令人成日唔高興先平衡到。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你而家先知太遲.......

男爵府

好媽媽勳章

我真係知得太遲, 出面賣菜個d人, 好似患左"狂醋症", 驚驚

忌廉妹  係喎,真係要鬧到d人走先安樂架喎!~  發表於 11-7-13 13:39

複式洋房

我有次買一份一份個 d 菜行埋 d 簡,比把好大既聲音行開啦,係勁大聲,比佢嚇死...

3BBs  早兩日有個女人仲俾人推, 佢細細聲話洗唔洗推人呀,即時被人粗口問候添呀!  發表於 11-7-13 19:54

大宅

所以雖然街市會貴少少,不過d野就靚d同有禮貌d~我夏天唔會行出面菜檔買菜,因為熱既時候佢地d人真係好燥~又無禮貌!!!冬天都仲好d~

男爵府

回覆 忌廉妹 的帖子

乜街市入面D菜靚D咩?我仲以為出面出面o甘多人因為佢地D菜靚D添!
我通常去一入門口魚檔對住最大間果檔菜檔架。

仲有,唔知點解出面茶餐廳隔離果間豬肉o甘多人幫襯

忌廉妹  茶餐廳隔離果間D豬肉真係幾靚架,不過就比其他貴DD~  發表於 11-7-14 11:08

大宅

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

olivia0815 發表於 11-7-13 18:21
回覆 忌廉妹 的帖子

乜街市入面D菜靚D咩?我仲以為出面出面o甘多人因為佢地D菜靚D添!

出面菜檔多人買係因為平, 嗰檔豬肉多人買, 我個人覺得係因為比較新鮮(夏天經過有D豬肉檔一陣味, 但佢唔覺), 而且秩序好, D人都排晒隊, 不過價錢貴, 同超市差不多.

男爵府

回覆 3BBs 的帖子

I see, thank you!

大宅

回覆 olivia0815 的帖子

我買菜通常係對住茶餐廳對住個街市入口果間,個姨姨我細細個已經同我阿媽幫襯佢,咁多年都ok,D菜都幾靚同乾淨~再入d好多間都幾好~出面既菜檔多人係因為佢地平D(不過我格過價,有時會同街市價錢一樣),但係要受到燥底對待同感覺上唔太乾淨(返到屋企要狂洗= =),咁就要衡量下揀邊間~當然出面菜檔有時都有靚既菜同多款,如果有時間可以行多幾間慢慢揀啦~邊間靚咪去邊間買囉~

首頁

尾頁

跳至