論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我dismissed左既bunbun 今晚臨上機返菲律賓前send左個sms俾我 意思係嬲我fire佢
佢話當佢返香港後會see me again (因為佢已經托朋友又搵到新僱主)
仲話我一定好驚佢咁話
我應唔應該報警呢??

禁止訪問

洋房

回覆:tiksze0328 的帖子

報,報完通知入境處,佢恐嚇你,睇佢點入境!

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

咁就去備案又難喎, 我覺得唔受理的機會好高, 因為佢冇講明佢會對你做乜, 而警方亦冇野可做, 而且, 你點証明個number係佢嘅呢?

你想唔想玩先, 想就

a) print佢個sms出黎, 寄一封掛號信去佢家
說明 你已收到信息, 由於內容接近恐嚇, 正與律師研究是否會報警.

b) 回個sms過佢, 話你會驚, 不過佢仲驚!

大家互拋囉~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

save sms,一定要報警備案及通知入境處佢恐嚇你.

將來佢如騷擾你或家人,告佢都有証据,容易d.

千祈米恐嚇番佢翻頭,但可告知她你已報警.

珍珠宮

報,雖然警方無野可以做,但都可以備案的
通知埋入境處,或者佢地都係無野可以做到,但一定要比佢地知

別墅

決定報警!想請問可以點通知入境處ga?
Thanks !

民房

你報完警應該有張備案紙, 咁你睇吓可唔可以fax封信過去attached 埋張備案紙, 同入境處講話你之前employ的工人咁樣做,希望佢地留意吓。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

Support 報警, then inform 入境處 & agency

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

要報警,米得佢嚇得咁過癮吖啦

大宅

備定案好似穩陣 d.
d 外傭好似越來越有恃無恐.

別墅

報左警喇 雖然只係備案 但個心安樂晒
madam睇完bunbun俾我既sms都話佢衰
叫我去埋入境處告發佢:;pppp:

首頁

尾頁

跳至