跳至

首頁

尾頁

大宅

而家3歲半,聽人講話到呢個年歲其實可以唔飲奶粉,話就算飲都唔係吸收好多,最好飲fresh milk,更容易被身體吸收咁話....
不過我仔仔早晚都一定仲要飲奶架~你地有咩意見呀??

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我個女自從2歲返健康院時d姑娘話可以唔使飲奶就已經無飲了, save money

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

2歲時己戒.

伯爵府

咁想問下, 唔飲奶粉, 食乜野代替呀 ? thanks

大宅

我個仔都仲飲緊1日1餐奶粉, 近排俾佢飲鮮奶, 佢又肯飲,都想俾佢轉飲鮮奶~

別墅

我個仔一日飲兩樽奶,佢好鐘意飲奶,唔飲瞓唔着

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 有「營」勳章 BK Milk勳章

仲有個半月就三歲啦,不過而家仲有梗三餐啦 (早200ml, 午200ml, 晚160mm)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

「小朋友大個左, 食野會多左唔同左, 亦都會在其他食物中吸收足夠的營養, 所以唔一定要係奶粉中吸收營養」 健康院姑娘講的

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

仲係keep住早晚各一支。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會KEEP住,一日起碼1次

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我女好鐘意飲, 見冇奶粉存貨佢就叫買! 而家仲係早晚各一枝! 佢就唔鐘意飲鮮奶!

Mangosteen  細佬都係唔鐘意飲鮮奶.  發表於 11-10-12 15:52
若要人不知 唔好咁低B !  : P

複式洋房

平均早(200ML) 晚(100ML)

複式洋房

早上 200ml, 晚上100ml

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我個囡早晩一餐奶,我覺飲奶比較營養d,因她不肯食飯,食很少,但餸菜、湯、粥粉麵有食.我本身都飲奶,我覺骨架會好d.

大宅

回覆 mmcc102 的帖子

同我個仔一樣呀!!

禁止訪問

男爵府

我覺得小朋友想喝,就由佢啦, 有營養的.

大宅

我個女兩歲左右, 自己唔飲, 就自然戒咗lu

別墅

我個女鍾意飲奶, 早晚各一餐
我覺得唔係要戒奶, 係應該要戒奶樽, 聽過唔少五六歲仲用緊奶樽

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我同意,佢喜歡飲就要比,遲奶已不吸引了!

首頁

尾頁

跳至