跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

之前係度揾到幾位住美田嘅媽媽ka,我揾唔返你哋之前個post呀~~

大宅

回覆 monyshek 的帖子

Hello,我都係全職媽咪,以前住上水,衣家搬咗天水圍,多D交流下吖!!

大宅

回覆 valen-mami 的帖子

好呀,welcome....天水圍~~wa....超遠

大宅

我住美林嫁, 不過我99住美田, 所以我日日都要美林美田兩邊走~~
我大女4歲半, 妹妹11個月,
你地D小朋友幾大呀??

大宅

回覆 koala小寶寶 的帖子

hi 呀,好嘢,又多個美田MAMA,你係第4個啦,我一個BB,13months,我哋約咗tmr tea lunch呀,你join唔join呀?你都係full time ma嗎?

大宅

我就住美田,之前我開個美田POST,之前就無左下文LU!!

大宅

回覆 HEIHEI(emily82) 的帖子

HELLO ar,你bb幾大呀,得閒gathering ar

大宅

女18個月
仔5歲

大宅

你都係ftm嗎??好嘢,越嚟越多美田ma啦,你有fb嗎?有嘅話可否add你,pm我呀

大宅

有無沙田/大圍媽媽bb一歲左右ka?

我bb而家13個半月,10年5月出世,我係全職媽媽,就嚟30歲人,想揾d差唔多年紀嘅媽媽同bb得閒吹下水同等bb多d fd呀

大宅

引用:我bb而家13個半月,10年5月出世,我係全職

原帖由 monyshek 於 11-07-13 發表
我bb而家13個半月,10年5月出世,我係全職媽媽,就嚟30歲人,想揾d差唔多年紀嘅媽媽同bb得閒吹下水同等bb多 ...
我BB 10個月大,大圍,全職媽媽,不過我大你好多囉

大宅

回覆 GorC9 的帖子

HELLO ar~~我住美田ka,你呢?ft mami嗎?好高興認識你

大宅

monyshek 發表於 11-7-15 01:50

HELLO ar~~我住美田ka,你呢?ft mami嗎?好高興認識你

我住顯徑個邊,FTM 呀!係呢,你有無俾你BB 上咩playgroup 咁呀?

複式洋房

回覆:monyshek 的帖子

您們好!我住馬鞍山架!BB 9 mths old !~~~nice to meet u all~~! 如有bb 聚會預埋我個bb ar~!

大宅

都好近je,大家又都係ftm,大把時間,得閒可以約埋lunch or tea下呀

我bb冇上playgroup,亦未有打算上呀,因為覺得bb已經自己湊,好多嘢可以一手一腳自己教自己train佢,99/mami湊就驚老人家會縱壞驚變港童je,自己湊就好多嘢都可以睇到教到,不過就比較担心獨生子問題驚佢唔太識同其他小朋友相處同怕生保,所以我亦因呢個原因經常同佢懶街見多d人,同不停咁係bk搵多d朋友仔等bb可以多d同其他小朋友玩下,自己又可以識多d媽媽朋友交流下law,但如果有d平平地又主要係俾bb去玩下d親子遊戲呀,創意發展呀我都不妨同佢玩下ge,但年紀細細就學咩學咩ge,我就肯定no la,唔會因風氣而搞到小朋友連僅有ge童年都抺殺埋,以上係個人愚見,唔啱聽ge話就sorry la

大宅

回覆 Chocolatefree 的帖子

你好呀~~nice to搣you 2好呀,其實我哋已經都有幾個大圍mami成日會出嚟tea下hea下ka啦,你有興趣隨時可以join呀,你係ftm嗎?我哋就幾個都係,所以隨時約隨時行得ka啦,你有冇fb,有嘅pm我add你呀

複式洋房

我個女都係獨女.....想俾佢見多d 朋友仔bb~~~

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

hi! 我住金獅ka,bb17個月,我都好想識多d媽媽朋友同bb朋友,我都係隨時約隨時行得ka!有聚會預埋我啊!

大宅

回覆 Chocolatefree 的帖子

OK~~

首頁
12345...10

尾頁

跳至