親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我join 左egl 嘅5天首爾團, 全程5日都落雨, 超無癮! 氣溫都幾涼, 約20 - 26度.
我地係機場換won 係 130 , 點知去到明洞居然有135. 好彩係機場換得唔多咋.
小木屋真係好靚, 記得有bk mum 話過果度有團係包埋玩花火, 但原來係無得玩架.
因為落雨嘅關係, 我地無去evenland, 改左去樂天, 但樂天仲岩小朋友玩.
水上溫泉樂園我覺得麻麻地, 無咩玩, 室內細, 室外d 水又凍, 領隊比足5粒鐘我地, 浸到皮都甩. 但因為係住郊區, 所以無其他地方可以去.
牧場餵羊同自製candle 都好玩, , 風景又靚.
至於 shopping , 新川麻麻地, d 貨品比較平, 我買左個10000 won (約hkd78) 嘅手袋, 幾靚架. 反而明洞d 嘢靚好多, 但真係貴囉.
本應無諗過買化妝品嘅我都忍唔住掃左d 雪花秀同UGB. 雪花秀係COEX mall 嘅duty free 度買有5% off, 用visa plantinum card 再extra 有5% off. 導遊叫我地碌美金最低.
我買左樽雪花秀massage cream usd 49, 同洗面奶 usd21
係UGB 買左mask, peeling gel 同水珠保濕cream, 尋晚試左個peeling 同保濕, 好正呀!

全團有好多小朋友, 大家都玩得好開心..

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Super-Man 的帖子

我想問係溫泉水上樂園係唔係一定要戴泳帽架?
另外,食方面OK嗎?啱唔啱小朋友?Thx!

侯爵府

小妮子 發表於 11-7-14 16:01
回覆 Super-Man 的帖子

我想問係溫泉水上樂園係唔係一定要戴泳帽架?
我地去鳳凰城BLUE CANYON 水上樂園, 唔洗帶泳帽.
我個仔9歲, 食物都岩佢.
不過主要係食豬+菜, 韓燒/火鍋 配飯 / 烏冬, 不過都幾熱氣, 仔仔第2日就生痱滋, 好彩團友有清熱号咋.
我個團D 細路由3-10歲, 見佢地食嘢都無問題

小妮子  哦,係呀,咁我都冇咁擔心,多謝你既回覆.  發表於 11-7-14 16:13

大宅

見你個topic都知你玩得好開心啦!

個團多小朋友真係好, 佢地可以一齊玩, 講真, 跟團就係想多d人氣, 我個仔講明去旅行一定要跟團, 佢唔想只係對住我

韓國d野都幾好味嫁, 我都好喜歡吃韓國燒烤

侯爵府

引用:見你個topic都知你玩得好開心啦!個團多小朋

原帖由 五歲仔 於 11-07-14 發表
見你個topic都知你玩得好開心啦!

個團多小朋友真係好, 佢地可以一齊玩, 講真, 跟團就係想多d人氣, 我個仔 ...
我地join 團都係因為有小朋友陪我仔玩,我地唔洗點理佢。仔仔係第一以跟團,佢真係十分興奮。我地做父母嘅,都係見到咁姐

男爵府

回覆:去完首爾返黎啦! 真係好好玩!

請問咩團號呀?酒店質素好嗎?餐餐燒烤熱氣喎!

侯爵府

happyvv 發表於 11-7-15 00:02
請問咩團號呀?酒店質素好嗎?餐餐燒烤熱氣喎!
我地JOIN 左
韓國 歐陸式浪漫小木屋 + 鳳凰城渡假城
繽紛夢幻樂園(包入場+任玩套票)、鳳凰城BLUE CANYON 水上樂園
大關嶺牧羊場、蠟燭DIY 製作五天超值豪華團 KSMA05

鳳凰城渡假城間房好大, 有3房兩廳, 大到有D驚tim
小木屋好靚架...
但首爾間酒店就麻麻, 你想住好D嘅, 有個團係住INTER CONTINENTAL, 但呢個團順成700蚊一個人, 我情願留返d 錢 shopping 好過.
食方面就只有一餐燒烤, 其他嘅就火煱為主, 都幾熱氣.

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

我都 join 咗 8 月頭個團, 不過未confirm 出唔出到發

侯爵府

SPRING_BB 發表於 11-7-15 11:56
我都 join 咗 8 月頭個團, 不過未confirm 出唔出到發
同我個團一樣呀?

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

應該係

珍珠宮

醒目開學勳章

Super-Man 發表於 11-7-14 10:11
我join 左egl 嘅5天首爾團, 全程5日都落雨, 超無癮! 氣溫都幾涼, 約20 - 26度.
我地係機場換won 係 130 , ...
Super-man, 你個團係咪零晨機?

珍珠宮

我都 join 左縱橫遊 30/7 出發 5天團, 零晨機, 好期待呀

珍珠宮

Super-Man 發表於 11-7-14 21:53
我地join 團都係因為有小朋友陪我仔玩,我地唔洗點理佢。仔仔係第一以跟團,佢真係十分興奮。我地做父母嘅 ...

我初時都諗住自由行, 因為太遲 book 無機位

咁join 團都唔錯, 親子團行程會arm 小朋友玩, 另外同團會多小朋友, 有小朋友同阿女玩, 咁佢會開心好多架!

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

GG9190 發表於 11-7-15 13:55
Super-man, 你個團係咪零晨機?
好彩唔係咋, 我好怕搭零晨機
我地坐cx 9:30am班機
但呢個團唔一定坐cx 架, 報果陣話有4班係零晨, 兩班係早機, 要視乎佢地點安排囉

侯爵府

yiu_mimi 發表於 11-7-15 14:00
我初時都諗住自由行, 因為太遲 book 無機位

咁join 團都唔錯, 親子團行程會arm 小朋友玩, 另外同團會多小 ...
親子團真係好好, d 細路一陣就熟哂..玩到癲哂.

珍珠宮

Super-Man 發表於 11-7-15 14:16
親子團真係好好, d 細路一陣就熟哂..玩到癲哂.

我同阿女之前 join 過團去台灣同上海, 同團有小朋友都好熱鬧, 佢同另一個小朋友搭旅遊巴時勁傾計, 嘈到導遊叫小朋友要靜d

最唔好係要去購物點lor, 你個團多唔多購物點? 團費幾錢?

我join 個團都幾貴, 大人 5499, 小童 4999, 但原來去星馬仲貴, 要 6千幾, 咁我寧願去 首爾, 起碼可以勁 shopping 買 skincare.

侯爵府

yiu_mimi 發表於 11-7-15 14:23
我同阿女之前 join 過團去台灣同上海, 同團有小朋友都好熱鬧, 佢同另一個小朋友搭旅遊巴時勁傾計, 嘈到導 ...
我個團唔多shopping 架, 對佢地黎講咪開心囉, 但我就唔夠喉
團費係$3299 , 我9号出發, 仲未加價, 我個團最貴果d團友好似$3899

SPRING_BB  你地個團費咁平既!!!  發表於 11-7-19 12:33

珍珠宮

Super-Man 發表於 11-7-15 14:56
我個團唔多shopping 架, 對佢地黎講咪開心囉, 但我就唔夠喉
團費係$3299 , 我9号出發, 仲未加價, 我 ...

你個團抵好多下年暑假要一早plan 定慳返好多

侯爵府

yiu_mimi 發表於 11-7-15 15:12
你個團抵好多下年暑假要一早plan 定慳返好多
好彩仔仔今年早放暑假咋, 真係慳返唔少..

首頁

尾頁

跳至