跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

我仔2歲7個月,雖然佢未放暑假,但有個暑假班已經開始喇!
MON~英語唱遊班 @浸信會
WED, FRI ~ 視藝班@瀚然 ...呢個昨天開始, 佢好鍾意呀!
SAT~英語體操班 @東區文藝協進會

以前同佢報嘅班,全部要人陪,但今年開始,佢可以自己上喇!

大宅

仔仔今年升小三啦, 暑期報左武術, 跆拳, 足球, 加埋平時學開的游水, 英文及畫畫班, 這個暑假都幾充實.

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:MingoMaMa 的帖子

哇!真係好充實喎!

複式洋房

a9602066 發表於 11-7-14 12:40
我仔2歲7個月,雖然佢未放暑假,但有個暑假班已經開始喇!
MON~英語唱遊班 @浸信會
WED, FRI ~ 視藝班@瀚然 .. ...
請問瀚然 and 浸信會 係邊度?

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:有冇柒灣媽媽分享下你哋幫小朋友報咗咩暑期活動呀?

青年廣場同滿華樓後面

珍珠宮

好媽媽勳章

我仔都係升小三, 佢 .... magic, diy workshop, 紙黏土, science, 再加平時既course : english, drawing, violin, table tennis (table tennis - 佢好好彩入埋校隊, 計埋佢恆常課程, 1星期打3日, 好係野 ...) 依家我日日都要出去, 係sunday至叫free咋.

反而我女(升K2)就剩係報1個summer course, diy workshop, 再加regular course : violin, drawing. 咁佢就冇咁忙, 不過都要陪住我日日出去接送呀哥.

mingoma, 你既football course報邊間 ????
大少, 二小姐, 請問有乜FUN庫呀.

大宅

蕭夫人,
足球是報香港足球總會. 每星期有2堂(一 & 四 早上8:00-9:00) 1個教練及肋教, 每班約15人. 都教得幾好.

男爵府

你地真係報咗好多好多呀!!

我個女快3yrs, 只係學painting 同jazz.

禁止訪問

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

stamhk 發表於 12-5-28 15:42
我就幫兩個寶貝女報個綜藝課程,一個課程有動有靜包晒音樂中英數普通話畫畫Lego,佢唔駛hea我又唔駛煩, ...

請問幾大才可參加? 什麼機構? 在那裏?

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 MingoMaMa 的帖子

幾多歲先上得足球班?可否pm佢個電話?

Thanks.

珍珠宮

Jasmine-4711 發表於 12-5-31 19:35
回覆 MingoMaMa 的帖子

幾多歲先上得足球班?可否pm佢個電話?
最細2007年出生

http://www.hkfa.com/zh-hk/load_page.php?pid=200
申請表
http://www.hkfa.com/upload/20122013/summeryouth/application.pdf

大宅

回覆 回覆:蕭夫人信箱的帖子

升小三就入校隊 勁

大宅

仔仔今年升小四啦, 暑期報左每星期各有2堂足球及網球, 加埋平時學開的游水, 英文(2堂)及畫畫班, 這個暑假運動量比較多, 再買本補充等佢自己在家做下.

網球佢參加了明日之星7-8月份
http://www.tennishk.org/Training ... /zh-TW/Default.aspx

另足球是報香港足球總會 http://www.hkfa.com/upload/20122013/summeryouth/application.pdf

反而囡囡升K3, 淨係平時同哥哥一齊去學開畫畫班, 無同佢報暑期興趣班, 等佢主動要求要學才報啦, 因佢比較 "內向" 要有伴一齊學先唔扭計.

複式洋房

回覆 a9602066 的帖子

我昨日都去左青年廣場行左一個圈, 都見到嗰間ho yin學習中心, 好似都好多人讀呀, 我個女而家3歲3個月, 暫時淨係幫佢報左學琴, 想幫佢報埋英文班, 會去杏花monkey tree度試堂, 因為柴灣無咩選擇, 另外都想睇下有無啲畫畫班比佢試下!

男爵府

畀面勳章

Already joined the 英普雙語暑期班 in Monkey Tree for my 3yr daughter

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 回覆:0302bebe的帖子

對面間都有,同埋國貿都有好學畫畫的

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

今年我喺浸信會報咗普通話,奧數同音樂班,喺番瀚煞學一日美術同埋去學游水,絡於plan好晒

大宅

a9602066 發表於 12-6-1 14:59
今年我喺浸信會報咗普通話,奧數同音樂班,喺番瀚煞學一日美術同埋去學游水,絡於plan好晒
...

你好! 快將搬入柴灣, 請問浸信會係邊? 是否行常班呢? 請賜教

首頁

尾頁

跳至