夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

does he know u love/like him??

心如飛絮  佢應該覺得我係一個同佢心靈相通既人,但無男女之情.  發表於 11-7-16 21:33
每日望住佢哋就充滿力量啦!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實我想問多句.. 你嗰個男同事對你有無同樣嘅feeling?!
不過有無都好...你要好好收藏你呢顆"熱熾的心"..
如果唔係相方表明咗原來互相鍾意..仲大穫..到時真係恨錯難返!
明白嗎...理性 D !! 我哋呢板嘅板友都係為你好!

心如飛絮  我唔會表白.除非大家成了老人家,已將一切感情昇華,到時咪攞番出來笑下囉  發表於 11-7-16 21:34

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

咁就要睇你需要什麼了?
你需要仔女的話, 你就拒絕喜愛他人, 免得頭家散?
你要愛情的話, 就要記著將來可能後果和現在一樣, 或者咁講, 你唔會又話喜歡了他人了?
唔做份工,
多D關心小朋友,
同佢哋傾多D
找其他嘢做吓,
安排一吓家庭日
送吓禮物俾老公和小朋友
同老公小朋友去吓旅行

大宅

環保接龍勳章

結婚後有左bb,對c6和bb都有責任的,不能對家庭不忠啊。傷害很大的。

別墅

意识到呢段"似是而非"的感情系无结果系好事,证明你内心仲有个家.

有时间的话, 或许楼主同家人出去玩下(不论短或长时间),回来后可能又有另一番感受.

到时,在家及在公司亦不会那么尴尬了.

公爵府

回覆 心如飛絮 的帖子

仲當係回憶???睇黎你都好認真下喎~~

感情既野, 只有你覺得可惜先會回憶...

你地係咪雙方面有過D表示OR暗示, 否則一段未成形既感情唔會有咁多不捨...

不過無論如何, 你都立定決心, 祝你成功及幸福!!

別墅

前天文台長林超英講過: 要找一個好過現在老婆不難, 但咁係唔係要見一個, 換一個呢!

樓主請三思!

majornelly  唔係化,講到好似搵朋友咁兒戲!  發表於 11-7-16 18:45

子爵府

對的時間遇見對的人, 是一生幸福
對的時間遇見錯的人, 是一場心痛
錯的時間遇見錯的人, 是一段荒唐
錯的時間遇見對的人, 是一生嘆息

何必增添煩腦, 自問當初你是覺得找對了人還是找錯了人呢, 那這個婚是怎樣結得了, 除非你是覺得當初是找錯了人,不會吧是嗎? 那應該是幸福的. 但是你現在是在錯的時間遇見對的人, 就只有一場嘆息. 難道你想放棄原身的幸福, 跟了這個他會真的幸福嗎? 忘記他吧, 男人到頭來都是一樣,心靈相通並不能等於一切. 能保証他會給予你幸福嗎? 能保試拋夫棄子的你能安心過日嗎? 那種心靈上的痛苦你成受得起嗎? 你忘記得了你老公曾對你得愛與無微不至的關懷嗎? 樓主請三思. 離開他 時間會沖淡一切..... 若干年後你再回想今日,你會發覺自己是有多愚苯.

珍珠宮

畀面勳章

小有聽倒女人想反個男人.. 樓主你確係勁.!!!!
:;pppp:

你有兒女了,你的責任唔止是向你老公,而係你仔女.

好好諗清楚!!!

鍾意對方都唔一定要放棄家庭, 可以變成好好好好朋友ga嘛. 調整自己心態.

心如飛絮  你又唔洗喵我.我都知我衰,我無任何越軌行為.我就係知道要克制,先上來求助  發表於 11-7-15 23:24
見你一獲打你一獲

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

樓主, 如果你本身家庭和睦幸福, 千祈唔好呀!!! resign 啦! 就算俾你keep住份工搵多d錢, 但係為左花火般0既戀愛而唔要家庭唔要仔女, 你日後一定會後悔架!!!!! 唔好呀!!!! 你諗下你對仔女呀!!!!

心如飛絮  如我辭工,頭家就真係散啦,因為邊果負責交租?邊果供養我老公同仔女?  發表於 11-7-16 21:36
.........................................

大宅

個個都提醒你!!唔轉工,自己辛苦,禍及家人!! 你自己又唔捨轉工(男同事)!我估你最後都係......... 祝你好運!希望我估錯!

心如飛絮  無事啦.我止息心裡面既衝動啦.多謝各位好姊妹提醒.  發表於 11-7-16 21:36

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

諗吓章小慧嘅下場,你就知有幾咁慘,你想唔想做佢比人千夫所指,令仔女難勘?回頭是岸,將精神同時間去增值自己或者plat吓旅行可能會好D

伯爵府

回覆 心如飛絮 的帖子

你當佢係你亞爸,
流啲汗都系溴既,
肚裡面都是糞尿,痾出黎又都一樣污穢不堪,
撕破十六分一吋厚面皮都係血淋淋
你對他那個部份有感覺,真的找得出來嗎?
如果找不出,那只是幻影,不真實的。
偶爾陶醉一下OK,別掉落深淵,危矣!

ificould  用啲咁核突嘢去淋熄人哋浪漫的心,好嘢,讚你  發表於 11-7-17 04:46
心如飛絮  好絕呀你,講得都好啱.我煩緊既時候,都笑左出來.  發表於 11-7-15 23:25

公爵府

回覆:愛上了別人

有冇看非誠勿擾?
婚姻係無論你揀邊個男人都係錯!
問題你是否「將錯就錯」!

有了孩子就一切以孩子為先,如果對其他女人有感覺的是c6,你會不會很嬲! ?

人生匆匆幾十年,難得找到一個人拍拖,一起籌備婚禮,一起過生活,一起努力造人,然後迎接bb出世,照顧初生bb,看着他成長!這是難得的緣份!

有些人你和他很投緣,但「份」是更不可多得的,C6在最適合的時間出現,而剛好你愛他,他又愛你,最後能順利結婚,這就是「緣份」!而另外的他,你們能有緣相遇,但卻在不合適的時間,就是沒有「份」了!

我講得很玄,但跟有些人就是有緣無份!你要將這份埋藏心底,對所有人,包括他都好!

poohbb_hk  support  發表於 11-7-15 17:33

別墅

多謝各位姊妹教訓.
我係真心多謝大家.
我都唔想.
我會努力架啦.
今日已經減少左一齊既時候,
亦少左d曖昧既交流啦.
努力中,請大家繼續支持我.

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

安穩的家,妳會視為平淡,但平淡也是一種幸福。歸根究底是妳現在太風平浪靜,不懂珍惜現在所擁有的一切。曾幾何時,妳都覺得現在的另一半很關心自己,愛護自己,明白自己;而妳自己又何嘗不是對他時刻掛念,如不,妳又怎會嫁給他呢?不要再任性了,不是少女可胡作非為。要知道已為人母親,要懂分對錯,否則如何好好教導子女!

心如飛絮  今日的平淡婚姻,乃因過去十年,老公不事生產,不斷要我還債,到現在,心淡了  發表於 11-7-16 07:16

水晶宮

"果種默契同被人明白既感動,係從未試過.
震撼呀
."

心如飛絮:

完全明白你被人明白的那一刻的內心悸動,那種天下知我心者莫若他的震撼 (yeah~震撼!你形容得很貼切哩!) ...... 就是這種感覺了,是嗎?你心底很想要的就是被肯定,就是這份渴求了,是嗎?

很好,我為你感到高興!通過這位男同事,你清楚知道自己原來是多麼想要 "被明白和被肯定" 呀!
既然是這樣,只要能fulfill到你的這份渴求的任何東西,你也可以依靠它來獲取呀!不一定要是這位男同事呀!你試想一下,還有什麼途徑能令你獲得這份感覺呢?

是呀,你要認清一個關鍵:你愛上的只是那份 "被明白和被肯定" 的感覺,你並沒有真的愛上這個人呀!

你嘗試一下弄不弄得明白我以上的意思?

每個人的基本渴求之一都是 "被肯定",所以,你有震撼的感覺,我完全理解,你不必內疚和有罪惡感,你只是為了這個感覺而感動和震撼而已,並不是為了這個男同事而震撼。
[Enjoy這份震撼吧!它是充滿喜悅的!]

如果你弄懂我的意思,你就能自如地控制到自己的心,並且知道該做什麼 --> 就是發掘其他途徑去fulfill你的渴求,這個不難辦到的。
[註:如果你明白 "愛",你可以繼續跟這位男同事深交,直至你從他身上再得不到這份感覺為止;可是,你大概不明白 "愛" 吧,否則你不會有這個困擾而要上來求救,所以,我還是建議你先去弄懂我上面的意思,同時著手去發掘能fulfill你的渴求的人事物 (這位男同事除外) ]

水晶宮

回覆:愛上了別人

你也說以前在老公身上都有這感覺,就回去老公身邊,一起發掘這你已有的感覺吧!它不是不存在,只是久違了。

心如飛絮  是久違了.因為結婚之後,是由我養家,養了十年!心靈疲乏呀!  發表於 11-7-16 07:18
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

別墅

我老公只顧吃喝玩樂,我一路幫佢還債...
大家已沒有共同話題好多年.
初相識時,佢唔係咁架.
依家呢個同事,
我都唔係想同佢有發展.
我甚至連心靈的聯繫都唔想,
只係個心成日不受控咁諗起佢.
我知道,婚姻點都要維持落去.
但,心裡面覺得好悲哀.
即使去旅行呀,互送小禮物,都唔會因此而增加婚姻的樂趣,因為同老公既分歧太大啦.
在心智上,我老公好似仍然得十六歲咁,
而我呢,已經六十歲啦...

chunwai_315  以後待自己好一點!多點見朋友. 感情的事就由上天安排吧!  發表於 11-8-3 10:21
chunwai_315  樓主我支持您..!!! 都明白您. 我都係一個人養起頭家.  發表於 11-8-3 10:16

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

心如飛絮 發表於 11-7-15 23:27
多謝各位姊妹教訓.
我係真心多謝大家.
我都唔想.
我支持你, 你要努力呀....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

首頁
12345...8

尾頁

跳至