想生BB

跳至

首頁
12345...84

尾頁

別墅

回覆 Joeff 的帖子

哇~好詳盡!!!!比個[讚]妳

搵日weekday 試下先

男爵府

回覆:戒口 - 經驗之談

唔駛客氣,都係想幫到大家。我經過9年幾「發B瘟」、個個月period到喊到九彩嘅日子,好明白呢種「等極都失望」嘅心情。不過中醫都係夾人,最緊要聽話。祝大家早孕!

別墅

我都發B溫發左超過10年啦 ~ 幾乎樣樣都試過

對的~醫緣都要夾架 ... 希望有好進展等我都可以同大家分享

大宅

The best is yet to come..i believe..

大宅

Joeff 發表於 11-7-15 10:57
我本身係比較難有BB,結咗婚9年幾都生唔出。問過醫生,唔做得ivf;做iui又唔打得排卵針。朋友介紹,去咗睇 ...
非常多謝 Joeff 既分享,很有用!

大宅

佢專睇婦科架?因為我有纖維瘤又想調理下啲m,係咪都一樣可以呢?

男爵府

回覆:TabbyDong 的帖子

我聽執藥個肥叔叔講,佢最勁係醫cancer,不過我唔想用得著。我係跟我朋友去,佢契媽介紹,話產前產後調理都好。我朋友跟住我嗰個月就有咗(依家有兩個囝),另外我介紹個親戚去都半年內有喜(都係囝)。佢成日話我偷步,如果唔係實幫我搞個囝。但係我地兩個恨囡恨到發燒,所以整定!我嗰日見到珍姐同林漪淇,好多時又見到王愛倫同古惑仔嗰個「大雄?」哥!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我聽執藥個肥叔叔講,佢最勁係醫cancer,不

原帖由 Joeff 於 11-07-15 發表
我聽執藥個肥叔叔講,佢最勁係醫cancer,不過我唔想用得著。我係跟我朋友去,佢契媽介紹,話產前產後調理都 ...
嘩!好似啲高人大隱隱於市!如果搭地鐵你知唔知咩出口,要行好遠嗎?

但求順利  

男爵府

回覆:paklok 的帖子

死火,我老公揸車~幫你check吓!

男爵府

查到喇!天后站A2出口,沿住電氣道一直行,見到琉璃街轉右(無記錯街口有生果檔),新釗記過幾間舖就係,成間嘢紅色,寫住「新生羅x中醫館」。

公爵府

你個醫生好勁

不過, 你都好乖!

抵你成功!

祝好快 bingo!

大宅

我都諗住生第二胎想調理下身體先。請問每個月要飲幾多日藥?m前定m後飲?每次睇會比幾多日藥你?

伯爵府

回覆:Joeff 的帖子

我都想試下,之前睇過遲醫師,要等太耐喇,同埋又遠!我希望我老公肯同我一齊睇喇!同埋戎囗果d我地又係好鐘意食架!

每日都咁開心!!!

伯爵府

回覆:Sugarpink 的帖子

應該day幾去睇好呢

每日都咁開心!!!

侯爵府

引用:查到喇!天后站A2出口,沿住電氣道一直行,

原帖由 Joeff 於 11-07-15 發表
查到喇!天后站A2出口,沿住電氣道一直行,見到琉璃街轉右(無記錯街口有生果檔),新釗記過幾間舖就係,成間 ...
好詳盡唔該哂你!希望大家再中獎

但求順利  

男爵府

回覆:winbun 的帖子

我生完之後就醫紅斑狼瘡,所以之前隔個禮拜都睇。依家想生,就枕住睇,日日飲。通常頭幾次都係開3劑,睇反應同吸收成點。如果想生囝,就要早過經期睇,因為Day 1有包「囝藥」要食~

大宅

回覆:Joeff 的帖子

如果想生女,應該day幾去好呢?

侯爵府

引用:我生完之後就醫紅斑狼瘡,所以之前隔個禮拜

原帖由 Joeff 於 11-07-16 發表
我生完之後就醫紅斑狼瘡,所以之前隔個禮拜都睇。依家想生,就枕住睇,日日飲。通常頭幾次都係開3劑,睇反 ...
我未睇過中醫,其實啲藥使唔使定時同趁熱飲? 因為我返工唔定時,怕唔定時飲

但求順利  

男爵府

我都覺得兩公婆一齊睇好D,講真,唔係一定女方有事

男爵府

回覆:paklok 的帖子

佢會話俾你聽幾時飲,有D無時限,有D要空肚,我今次嗰D要晚飯後飲,不過飲完要隔一個鐘先瞓得。我老公有時朝早煲好放入保溫壼,夜晚先飲。我好多時都攤到涼先一次過吞咗佢,無咁難頂。

首頁
12345...84

尾頁

跳至