自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

但有1次我試過唔駛入PW買GAME,其他都要先入PW/

winniecws  買完第一個,立即再買第2個係唔洗再入PWD,所以好危險架!  發表於 11-7-19 12:29

公爵府

chloepapa 發表於 11-7-19 00:12
用iphone, 要off 左個 in-app purchase 功能 !!!

點off? 我搵唔到呀~~ 我都驚我個仔會撳到!!

珍珠宮

咩唔咪要密碼既咩???

我老公都無比密碼我呀, 每次我想買FREE果D野時, 佢就按密碼比我, 佢驚我買POOR佢

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

乜唔係登記時唔俾信用咭,就買唔到既咩??

眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

好媽媽勳章

回覆 pauline6 的帖子

唔該唒,等我試吓send去,睇吓可唔可以refund先, thanks!

男爵府

+3金熱血

To turn off the in-app-purchases. Go to SETTING/GENERAL/RESTRICTIONs/ and Turn the IN-APP-PURCHASES off.

大宅

回覆 fcu 的帖子

我也不會給小孩玩手提電話玩遊戲,除了輻射,也很傷害視力,香港小孩已經沒有寬闊環境,容易有近視,課餘應當多到戶外看一些遠景。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

其實好多人都知呢個問題
最好唔好上住網比小朋友打機啦

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chloepapa 發表於 11-7-19 00:26
http://iapphk.com/post/6241223256/how-to-disable-in-app-purchase-on-iphone

設定 --> 一般 --> 取用 ...

謝謝指教呀

子爵府

回覆:pauline6 的帖子

請問點做架我打去apple問佢叫我send去美國!我都唔知點整!我仲甘呀$6000呀!我剷到個女同老公飛起不過係4月到依家喇銀行叫我比錢我反口唔認數跟住佢地話幫我查數拖到依家喇找都唔知點好驚呀

子爵府

回覆:sammili 的帖子

樓主我同你case一樣但我比你慘我個女整咗$6000呀我依家拖住銀行先都唔知點?消委會話幫唔到我

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:有比小朋友玩iphone嘅朋友請小心

我開左個無入信用卡account比我女女用 但其實我好小比佢玩

伯爵府

畀面勳章

咁係咪就算download左d free app game落iphone到玩, 都有可能要比錢架

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

sukiwongsk 發表於 11-7-19 10:23
咁係咪就算download左d free app game落iphone到玩, 都有可能要比錢架 ...

係呀

係個game入面叫你比錢買工具

禁止訪問

引用:我不嬲都有比我女(7yrs)玩吓iphone+game,佢

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

off 左個 in-app purchase 功能同埋信用卡要選none, 我要買野先入資料, 買完又選番none, 麻煩少少好過比阿女亂襟

好命婆  Agreed! 我都係咁!  發表於 11-7-19 14:39
BK の 會員
Merry X'mas!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唉~~~

你咁失策呀~~!! 快d set 權限喇~
咪鬼俾d 小朋友可以去買嘢喇~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

甘細個為什麼要比個 iphone 佢玩呢?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

2024年龍年勳章

我到 e+ 都未換 smart phone.

男爵府

畀面勳章

我都有比阿囡玩, 但我唔會比佢自己download, 因為我唔會比密碼佢知,
如她想download要問下我, 我才會幫她download.

首頁

尾頁

跳至