跳至

首頁
12345...22

尾頁

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

poonchoma 發表於 11-8-9 14:45
返左2日學, 大家既小朋友點呀?.?
我仔仔尋日都冇事~放學好開心又唱歌又跳舞咁
今日就醜喇~ 賴左尿.... 放學果時有袋衫掛左係書包 ,
係人都知咩事喇

伯爵府

畀面勳章

係播,其實係咪可以帶定多條褲仔返學呢?
日本の平安を祈ります

男爵府

開學前日日都話唔返學, 因為我同爸爸返學前日日帶佢去街, 玩癲咗
返學2日都喊, 要校長抱住, 有d唔好意思, 但係校長超nice, 越黎越鍾意校長同學校呀.
今日隻仔重教我唱歌仔tim呀,
希望聽日唔好咸啦

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

catmummum 發表於 11-8-9 18:04
係播,其實係咪可以帶定多條褲仔返學呢?
n班時我地必定會有褲仔+食野用0既圍巾喺書包架!如果覺得有需要都可以咁做!
不過記得一定要寫名呢~
執仔之手 與仔偕老

大宅

想問下大家, 小朋友有冇係明雅返過 N 班呀?

覺得好唔好呀, 可唔可以俾D意見呀, 我仲頭痛緊明雅定英藝好

明雅N班返學時, 會學D咩架? 程度深唔深呀? (我唔想太淺, 因可能想K班試考下九龍塘的學校, 太淺我怕唔夠人爭)

THX

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cherrydoreme 發表於 11-8-10 10:03
想問下大家, 小朋友有冇係明雅返過 N 班呀?

覺得好唔好呀, 可唔可以俾D意見呀, 我仲頭痛緊明雅定英藝好
明雅n1國際班果套書,有d九龍塘k1都用緊
執仔之手 與仔偕老

大宅

回覆 叉燒媽 的帖子

咁睇黎, 都好似OK深深地喎

大宅

回覆:loklok200866 的帖子

Hahahaha 有無放條底褲仔係書包以便不時之需

大宅

回覆:今年度11/12明雅K1媽媽

我個女好開心,仲教我書包要掛係張chair 到,番到黎又會拎書睇

大宅

SO FAR阿囡返左3日學都好OK~好開心, 今日係第一次係學校食埋LUNCH, 希望都冇問題喇, 阿囡未戒到訓覺片, 下星期返正常係咪要放條片片係書包俾佢訓午睡用呢, 老師會唔會幫佢地用架? 係咪要同老師講呢個問題呢....

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

szeluk 發表於 11-8-10 16:42
我個女好開心,仲教我書包要掛係張chair 到,番到黎又會拎書睇

我仔都係...成日要拎本英文細細本果本野出黎睇~

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

poonchoma 發表於 11-8-11 09:39
SO FAR阿囡返左3日學都好OK~好開心, 今日係第一次係學校食埋LUNCH, 希望都冇問題喇, 阿囡未戒到訓覺片, 下 ...
你同老師講,就會著, 放心! 老師都唔想小朋友癩尿

男爵府

今日正式上堂時間, 小朋友適應嗎?
我小朋友今日ok wor, 冇再話唔返學, 自己排隊等入學校, 過程順利,
你哋有冇join 影貼紙証件相ar? 雖然自己已影左, 但都join左, 希望影得smart d lar
今日見校長係度幫手量體温, 唔知真係咁親力親為, 定唔夠人手呢?
anyway, 我都好欣賞校長咁親切同活力充沛呀!

大宅

lauelainelau 發表於 11-8-15 22:35
今日正式上堂時間, 小朋友適應嗎?
我小朋友今日ok wor, 冇再話唔返學, 自己排隊等入學校, 過程順利,
你哋 ...

今日囡囡第一日係學校訓午覺, 老師話佢唔係好肯起身, 好似仲好眼訓咁, 我諗囡囡都要慢慢習慣, 因為佢平時係HOME係訓成2-3個鐘午覺, 但係學校就只係訓1個鐘, 佢係學校食LUNCH真係估佢唔到咁叻, 老師仲話佢識自己飲晒D湯, 又食蘋果, 究竟佢係屋企係咪蝦我地呢....

大宅

So far 我都覺得黃校長好好人
我個女返左學一星期就病左啦今日無返,無得返學佢好唔開心

大宅

Hi, 我仔仔都係ncc am
尋日返學賴左尿, 我見學校有埋底底俾佢著, 其實可唔可以帶自己d底底呢??

大宅

thybe 發表於 11-8-16 13:28
尋日返學賴左尿, 我見學校有埋底底俾佢著, 其實可唔可以帶自己d底底呢?? ...
我諗可以架...呢D咁私人既野, 都係著返自己果D好D喎~

王國長老

thybe 發表於 11-8-16 13:28
尋日返學賴左尿, 我見學校有埋底底俾佢著, 其實可唔可以帶自己d底底呢?? ...
當然可以啦!!!放條底底喺書包入面得架喇!

執仔之手 與仔偕老

子爵府

我同老師講囡囡介緊片唔想幫佢著片返學,老師話冇問題,放兩條褲仔入書包就得,if真係賴左會有嬸嬸幫佢換褲,唔使擔心。
當然最好d褲仔寫返小朋友個名

首頁
12345...22

尾頁

跳至