自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

煎炸辣之外,仲有咩唔好食呢﹖
牛、蛋、蝦呢d使唔使戒﹖
今晚宴客,屋企人煮左牛、蛋、蝦,如果咩都唔食得,只可以夾菜,好慘

子爵府

回覆:急:痔瘡手術後,有咩要戒口

以上通不能吃!你做咗手術喇好d未呀?

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

手術後,
菇類也不能吃.

htts  why?  發表於 11-7-22 14:54
阿西  收到,thx!  發表於 11-7-22 13:13

大宅

HAPPY~123 發表於 11-7-21 18:49
以上通不能吃!你做咗手術喇好d未呀?

好好呀,多謝你關心同一直比意見我呀!
做完第四日,基本上無大痛,小小un住咁咋,食完藥基本上一日訓到黑,好耐未試過休息得咁好,e生手勢真係好好!

尋日第三日,都未有大便,我已經日日食西梅,食菜,於是我飲埋西梅汁同食纖維粉,終於有d便意,但都係all唔出,我唔敢用力怕整傷口。今日又飲半支西梅汁,趁有便意,就用力努,努左一細條出黎,因為我怕太耐唔疴大便越黎越硬,到時仲辛苦。我覺得自己好似便秘咁呀,人地話做完手術成日要去厠所,一有便意就要即刻疴,疴時好痛,但我就唔係,我有便意,但完全唔急,疴唔出,就算用力努,都唔係太痛,但疴完就好un,好似未做手術前疴左痔瘡出黎果種un法,唔舒服多過係痛。請你咁正唔正常架﹖

最初擔心手術後會好痛,但原來唔痛,我反而擔心自己便秘,一陣又谷返兩粒痔瘡出黎就慘!

呀,戒口戒幾耐呀﹖咁多野唔食得,好難攪喎!

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我屋企人都做左nearly 2 weeks, 去大大都仲有d 血呀!

子爵府

回覆:阿西 的帖子

你唔痛就好喇我痛到c呀!但係我又無便秘喎仲一日去好多次添非常暢通不過係變咗好幼啫!你唔好用力呀唔係會流血架!我隔咗一個禮拜睇中醫因為我覺得痕,你起碼介口一個月中醫話裏面無咁快埋口食野要小心

子爵府

回覆:急:痔瘡手術後,有咩要戒口

食橙啦

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

阿西 發表於 11-7-22 13:12
好好呀,多謝你關心同一直比意見我呀!
做完第四日,基本上無大痛,小小un住咁咋,食完藥基本上一日訓到黑 ...
我想請問你响邉到做 & 幾錢呀?

我都想做不過又無勇氣

大宅

htts 發表於 11-7-22 14:56
我屋企人都做左nearly 2 weeks, 去大大都仲有d 血呀!
醫生話有血係正常,尤其第7日,佢話會最多血。醫生約左我大約第10返去覆診,你家人覆左未﹖醫生點講﹖

大宅

靚靚C9 發表於 11-7-22 22:49
我想請問你响邉到做 & 幾錢呀?

我都想做不過又無勇氣

我響寶血做,鄺醫生,照腸加割瘡手術,埋單29000。我之前都好擔心,但原來一切比想像中順利,傷口好靚,只係做完mock紗布果下最痛,其餘無咩大痛,完全可以接受,d止痛藥食完係成日訓,休息得好好,好似渡假咁。你可以睇下我分享,唔使擔心,早d解決,早d安樂!
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4063754&extra=page%3D1
希望版主唔好以為我賣廣告,我知好多人受痔瘡之苦,想分享下咋!

大宅

HAPPY~123 發表於 11-7-22 15:19
你唔痛就好喇我痛到c呀!但係我又無便秘喎仲一日去好多次添非常暢通不過係變咗好幼啫!你唔好用力呀唔係會 ...

而家早餐食面包,lunch食粥,晚餐就菜同魚,就黎悶死!
但都唔緊要,只要便便暢通就all lee吉帝!我而家日日pak 纖維粉,又成日chor肚,希望日日有得去啦!

首頁

尾頁

跳至