論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我今日in左個剛斷約工人, 她明天就返菲律賓, 她2009年係香港做, 第一任顧主做左一年多, 今次(即第二任)做左7個月.
bb Kelvin 係12月12日出世!!!

Kelvin Lai's Blog!!! Welcome!!!

大宅

回覆 crystal121 的帖子

do not employ her, if you do not want to suffer, i m not her ex employer but play safe..do not do any risky things, you know when we break the contract we pay off almost 10k include ur agency fee, 1 mth notice and your air ticket..it is no point to take that risk. unless you are wealth

複式洋房

回覆:有冇人識呢個工人, Aireen Nivera (1982)?... Urgent!!!

斷約工人一定唔用得!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

斷約2次都考慮?

洋房

回覆:有冇人識呢個工人, Aireen Nivera (1982)?... Urgent!!!

Agreed.

大宅

因為我之前個工人係菲律賓直接來香港做, 但來到第一個月已經話要整牙, 幫佢處理好後, 第9個月收到財務公司信, 都照用, 點知第11個月話大肚, 唔係老工嘅, 等佢處理好後, 係第12個月, 補左差不多9仟炒佢, 所以, 今次見這位斷約工人後, 覺得佢做家務ok, 仔仔都接受佢, 才考慮想請佢. 唉!有時請工人都好睇運氣, 係香港的工人僱主真係無保障.

Kelvin Lai's Blog!!! Welcome!!!

複式洋房

斷約真係唔好請, 佢見你時一定比最好的野你睇, 咩都得, 做時就咩都唔得。

大宅

Thanks for all your advice. 依家真係心大心細.

首頁

尾頁

跳至