心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

IT'S HARD.. WHEN WE'RE OLDER, IT'S HARD TO KEEP THE GOODS FRIENDS AROUND, SOMEHOW THEY EMIGRATED, OR JUST LEAVE YOU...

瑪瑙宮

很奇怪, 我好似注定同我 fd 的都會移民. 成三個咁多.

用戶要求終止服務

回覆 SINSINMUM 的帖子

唔出奇呀 ! 有時或者大家都變左...

別墅

Yes, my best 2 friends were all emigrated.. Missing them but seems not much to do unless to visit them once a year.. It still not as close as when they lived in HK.. Sometimes, i think how many friends will be around me when i am die..

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我覺得友情呢D野唔需要特別去maintain,就算唔係移民,隨住時間既變遷,大家結婚,生小朋友,都可能會淡左。

移民個個係我,以前我朋友過時過節都會寄禮物比我,我又一樣,又會e-mail聯絡,我有時又會打電話比佢,感覺上無變到,但係自從佢前兩年結婚之後就變左,因為佢太太好似好介意咁。。。

我反而慶幸我移左民,如果唔係我可能連個朋友都無埋。

首頁

尾頁

跳至