論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

liufreedom 發表於 11-8-1 14:26
禽日去某間A準度...佢同我講有D 呢, 真係無乜REASON斷約架, 有D 可能係太太唔WORK, 自己湊番BB, 所以唔洗工 ...
我之前就係信agent, 話個斷約賓前僱主對佢唔好, 又唔俾手套佢戴住做嘢, 話個斷約賓勤力做家務做到手都爛喎, 結果...........咪又中招囉! 自始, 我一見係斷約, 就冇心機in哩啲公主, 無謂嘥佢時間嘥我錢.:;pppp:

禁止訪問

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

斷約一定No Way!

試諗吓,佢無大問題嘅話,點會無啦啦洗成萬蚊嚟炒佢? 呢筆錢夠一般普通小家庭成3個月買餸錢喇!

hongmi  我就啱啱出左成萬  發表於 11-8-3 21:25
mskaman  AGREE  發表於 11-8-2 09:33

大宅

回覆:家陣斷約工人都要揀僱主.....

Local 完約已經吾好仲要係break?
佢地響度做過,要求多多,黑你面吾採你都有!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

她咁巴閉,找第二個,況且她講的,有幾多是真實,邊個知道

男爵府

我就覺得係我地比人 "in"..... 上個星期日約左去 "in", 一家 4 口去到,
有 d 就 "in" 都唔駛 (唔想揍 2 個小朋友, 12 +7), 有 d 就話要考慮,
有 d 就話驚小狗, 真係乜人都有.... 當然仲有要求自己一間房, 幾點要瞓,
放假要幾點返, 有 d 仲要 "in" 完先講唔制及有要考慮下...
唉, 真係幾浪費時間, 比人 "in" 左我地一家人成大半日....

最後好彩比我見到個完約, 即時請左... 希望 ok 啦.....

珍珠宮

liufreedom 發表於 11-7-31 21:56
今日IN左個印印...
佢係斷約o既...
原因係佢話佢係呢個僱主度做左10個月, 而僱主有另個中國工人(但只係每天 ...
請斷約不如請 overseas, 時間又唔慳得好多...

禁止訪問

男爵府

liufreedom 發表於 11-8-2 17:37
有 d 仲要 "in" 完先講唔制及有要考慮下
haha... 仲要幾個都係甘, 有一個 bun 我老公幾 ok, 當面問佢, 佢話要考慮, 甘老公話我地已經 ok,
等你 ok 就簽得啦, 點之等左幾日, 追問左幾次, 再約埋 second in 比我見時, 就甩底無出現....
你話係咪吹脹.... 我都係第一次請 local, 真係唔知而家 d 僱主係要甘樣比人選擇....

禁止訪問

禁止訪問

大宅

係嫁...依家的斷約工人都好寸嫁, NEW BORN, 老人家唔湊, 屋企有人又做(比如婆婆,太太係屋企唔駛做個D), 冇自己房又NO, 放平日又NO. 其實真係有時間寧願請個OVERSEAS,係會花多D時間去教但起碼冇咁快學壞囉! 斷約個D十個著九個都冇好野, 真係三思啦 !
早排幫我MOM 去INTERVIEW工人見左3個都係斷約既, 兩個係比人FIRE既..因為僱主唔鍾意佢又話個小朋友好百厭唔聽佢話喎, 一個做左3個月, 一個做左5個月比人FIRE, 另一個就話佢太太唔做野自己湊返過小朋友, 但我問佢可唔可以叫佢僱主打電話比我傾下..佢就即時面有難色, 我要求係放星期六佢即刻話要考慮下先....你話信唔信得佢過丫 !

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我上次見工仲攪笑,問佢點解5續,佢答我:想搵份舒服D既工
都費事同佢再傾,請你返黎嘆世界好無

別墅

回覆 liufreedom 的帖子

如果你請斷約工人最好可以搵佢舊僱主傾吓,如果因為合眼緣請中件極品, 你到時想叫佢走仲煩呀我都唔係好耐前炒左個係我屋企做左3年幾既工人, 佢d態度似BOSS多過似你係, 叫襯佢做野佢就唔幫你做仲對細路仔無愛心由朝到晚淨係掛注講電話,有時仲講到凌晨第2日就話你聽唔舒服湊唔到B, 咁係咪仲衰呀??
所以我學常了宜家請個件都係斷約, 但舊僱主樂意聽我電話仲係好PUSH個工人做野唔差,只係佢自己問題請唔到佢落去, 新姐姐我只教得佢兩日野,但佢每日都好主動咁做家務同埋同BB玩, 講電話都只係10分鐘內收線, 我諗你都係諗清楚先好請呢個人呀

首頁

尾頁

跳至