跳至

首頁

尾頁

大宅

Thx!!!

大宅

最近幫襯過佢地, 唔掂!

由其是果個倒老闆米既"recepetion小姐"......inch,
非常唔憂做, 最鐘意話小朋友,
以前聽講都幾旺, 而家鬼影都唔多隻, 南豐大把選擇, 唔使揀佢.

大宅

同意ChaLola講法,我親身去過淨係問資料都覺得佢態度麻麻,又比唔到實際資料,問佢同班收幾大個b,淨係答你:同你個果差唔都大囉!我再問即係收18 - 24個月bb?差唔多啦!可能大d既。都唔知佢想答嘜
有免費試堂都無興趣啦!

大宅

回覆 fionliss0522 的帖子

佢地d態度真係麻麻, 試咗堂但無同小朋友報.

複式洋房

我上星期六帶我bb 去試堂, 都ok wor, 又唔覺得reception 姐姐好寸, 仲幾好笑容添, 可能因為老闆響度 (一個施施文文既男仕)

我見小朋友都玩得幾開心, 最後報左一個月試下先...

遲d再上來報告!

大宅

回覆:mebebe 的帖子

我都上過,幾好喎!好似上幼稚園咁要排隊,要點名,唱歌跳舞,小息(自己帶b去toilet), 祈禱茶點,上堂,玩broad games etc.

複式洋房

祈禱茶點? 有咩? 你上咩班?

大宅

回覆:holunlowb 的帖子

11am Friday class Miss Varya

禁止訪問

回覆:有無人讀過南豐jolly clown?? any comment!!

複式洋房

我報o個個老師係 Katrina, 佢幾有活力, 又唔怕羞, 幾好幾好, 我bb 都傻更更跟住佢d 動作, 幾好笑  

如果之前個reception 真係咁趕客, 可能俾人炒左都唔定...

別墅

我個女上咗差唔多一年, 不過我個女已經讀小學, 各方面都幾好,又有Native English Tutor, 因為我無請工人, 平時個女係好少機會接觸外國人, 我覺得d導師好好, 好有活力同心思, 特別係Carl,唔知佢有無教低班, Carl好玩但又有嚴謹嘅一面, 我個女見親佢都好開心!

民房

我小朋友都响到讀咗成1年幾, Ok喎! 老師好好, D小朋友好鐘意佢地嫁!
而reception D姐姐/姨姨都好好人, 好錫小朋友嫁!

大宅

亞仔以前跟Miss Varya返playgroup好好, 佢係一個年級比較大既外國人, 雖然有人朋友仔話佢啲英文鄉音重, 不過我唔介意, 因為鐘意Miss Varya非常注意禮貌, 當然佢都好有禮貌, 覺得咁細既小朋友最緊要學禮貌及同人相處, 因為去過第2間啲後生Miss, 自己都唔會say thank you...如何教小朋友呢?
至於個reception, 我仔那時係姓陳既...我介紹啲媽咪個個都咁話又懶又串......永冇follow up...可能我仔讀得耐+我會對啲串既人更串, 所以佢對我都ok架!
亞仔讀時有2個姨姨帶小朋友去wewe, 照顧佢地, 佢地都好好, 比其實center多ee, 所以我都比較放心!

大宅

我將會同啊仔去呢間試堂, 佢3歲, 要自己上, 請問家長係出面可唔可以睇到入面上堂情況?? 佢地上堂既內容會學d咩, 有冇人可以話我知, 因為佢地講得好概括, thanks

大宅

你地係唔係打手黎架?
好似間間都有人話好, 真係唔知點揀!!

複式洋房

上個星期我帶左我表姐同佢bb一齊來試堂, 表姐同bb 都好開心, 但想報堂既時候佢地話星期六full 晒, 只剩weekdays有位....

表姐話weekdays 唔方便出荃灣, 所以無報到.... 希望遲d有位我地可以一齊上啦....

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

請問如果10 years old 想學eng oral 荃灣有無好介紹呀?謝謝

大宅

我個小朋友兩歲時試左堂, 試個個重係好多人都話好既老師.
我覺得真係唔係好惦. 試完堂走都走唔切.
1/ 課程好一般, 直頭唔覺得有主題
2/ 個老師唔識同小朋友相處。 最令我深刻印象係
當老師同我小朋友行去選玩具時,我個小朋友攞完一件,又想攞第二件時,佢好大聲喝停佢。當然我個小朋友即喊啦
因為係試堂,我小朋友個期對陌生環境易緊張,好易喊。老師竟話我小朋友 “you are so fragile”. 唔係呀嘛….咁形容小朋友都得?!
因為我JOIN既係親子PG, 我個個算年紀偏大,當老師比一件玩具佢玩 (我個小朋友攞住慢慢玩,可能唔上心卦,老師同我小朋友講: 呢件玩具係俾17個月玩架(我個個當時兩歲),你應該好快玩完………….。如果我小朋友真係唔識玩,咁咩覺得自己好差囉?!
唉! 咁唔識同小朋友相處既老師,真係上一堂都嫌多。
3/祈禱 ---- 其實我都覺得怪怪地。我唔抗拒宗教,不過我諗上堂既小朋友都唔係個個有宗教背景,點解要祈禱呢

大宅

順帶一提, 我覺得的YI YI嬸嬸唔錯喎,印象中好有禮貌。好似真係有個男職員,都好有禮貌,我覺得佢可能係老闆

複式洋房

我都上過幾堂, 不過感覺麻麻, 所以都唔會再上~

http://hk.myblog.yahoo.com/littlekkk

首頁

尾頁

跳至