親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

帶兩個10多歲小朋友去少年宮書城, 請問可否消磨一天時間?周圍仲有咩地方好玩的?

公爵府

環保接龍勳章

push~

男爵府

很難講,看你是否接受內地人"攤"係地上喂奶、吃飯、換屎片、嘔.....不能盡錄!
由其係兒童書果層!我小朋友都頂唔順
閒日可能好D,祝妳好運mouth:

侯爵府

TSUNTINGMA 發表於 11-8-4 18:05
很難講,看你是否接受內地人"攤"係地上喂奶、吃飯、換屎片、嘔.....不能盡錄!
由 ...

咁恐怖!兒童書同青少年書係咪同一層?嗰到有冇嘢食or行街架?有冇好介紹?

男爵府

有野食,味千,家鄉,必勝,可能放暑假兼天氣超熱,所以個個當左果度係避暑勝地。
不過真係個個坐晒係度,踢到佢地都冇反應!
我覺得人人標準唔同,人一世物一世,都應該見識下!

侯爵府

有D驚添

複式洋房

星期二才去了少年宮書城,真的很驚訝,大人無品除晒鞋坐地上大大聲講電話、瞓覺唔在講,D小朋友睇完書唔會放回原位,就咁放地下,成層成地垃圾崗一樣,有D小朋友見我手提籃上放左佢有興趣D書照拿走、比錢時打晒尖D職員唔出聲。同職員問嘢又口黑面黑,同佢講廣東話好不友善只講普通話,同另一個講普通話,又只係用廣東話答你,仲話唔明叫你唔使講普通話。(自問係普通話過左基準關既人,可能無大陸人咁標準,但無話聽唔明掛)........

我同老公全日講左3次,大陸D硬件不錯,但D軟件好唔掂。

聽係大陸攪教育D朋友講,大陸依家既教育最缺乏品格培養,呢方面香港好好多,(香港好好多﹖)聽完仲驚!

首頁

尾頁

跳至