自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

5月時開始後尾枕痛, 入左政府醫院照腦同 xray, 驗血, 全部話無事, 醫生叫我出院。之後開始覺得頸痛同埋日日頭暈, 覆診時醫生叫我去做物理治療。

睇過針灸, 推拿, 中醫, 西醫都唔覺有咩改善..........日日頭暈真係好困擾, 返工好易做錯野, 買野時又唔記得找左錢未..........

已經洗左好多錢都睇唔好

好難受, 好辛苦, 想知有無人有咁既經驗, 我最想知點樣先可以好返。

tom_s18  試下運動有無效,游水、單杠……  發表於 11-9-10 11:45
Prudencelamlam  I understand how you feel if one is sick, i know a doctor who may be able to help you, pm me if you  發表於 11-9-9 11:15

伯爵府

頭 暈 九 大 原 因 傾 斜 床 檢 查   找 出 病 根 治 療
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20080325&sec_id=4104&art_id=10902912

http://www.chirocare.com.hk/questcms/main/main.php?obj=79&page=1&kw=&ii=&ci=&lang=tc&theme=default

大宅

有無人有類似經驗可以幫下我呀......

男爵府

畀面勳章

回覆:step123 的帖子

你有沒有看過脊醫/脊椎矯形師?

伯爵府

試下睇脊醫!

禁止訪問

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆:頸椎痛後開始日日頭暈, 中西醫睇晒都睇唔好

照 pet scan.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

i am same as u , in the past , many Dr. Chinese Dr also see! i found out the reason is neck and sholuder pian induce headache , dizziness, take chinese medicine is useless , need to reless ur neck and shoulder muscle first ! X-ray cannot see the fine muscle , maybe take the MRI ,
did u buy any insurance ? may cover that $$ .
I see someone who use massage , accupunture , etc,.menthod ....now, But she having any licence, so , i can't intro. to u !

大宅

onlok pls PM me the info... 我都唔知可以再睇咩喇

大宅

脊醫太貴, 因為應該要睇幾廿次

中醫就肯定唔得架喇, 我試過好多

大宅

Prudencelamlam

i cannot leave u PM
pls send me the info of the neck dr
Thanks!

禁止訪問

大宅

耳水不平衡既藥我食過, 無用

不過耳水不平衡本身都係無藥醫架嘛?

複式洋房

回覆 step123 的帖子

有冇試過換枕頭,我以前周不時都會瞓泥頸,自從換咗個枕頭後就冇再瞓泥頸了。

男爵府

如果中西醫,脊醫,物理治療,按摩試過哂都唔得,試吓檢査心臟。

大宅

其實我一開始係後尾枕痛, 換枕頭後痛好左好多, 不過就開始頭暈囉.....到依家都係咁.......

應該都係頸有事既, 因為我同事之前都係咁

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

你應該枕頭出事。訓覺之時,血液行得唔好。所以起身會頭暈。改下訓覺之勢同換個好小小既枕頭。之前肥姐買廣告果隻都ok。平既試下用蕎麥之類既枕頭。
不知所謂的乙陸!!!

大宅

我已經換左海馬牌既枕頭, 對頸有support個種喇, 佢係有用令我條頸唔痛 (之前係痛得好厲害), 依家就只係暈囉....

大宅

我以前都試過頸有問題,經醫師提点後,現在好番好多﹕
1.看电腦時,一定要抬高放個'芒',個'芒 '最好同眼成水平線or比視線高小ふ.
2.pillow唔好訓咁高.

侯爵府

已故名中醫建議運動為先!

首頁

尾頁

跳至