自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

珍珠宮

喊得咁淒涼, 咩事呀? yahoo blog 我都有呀.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

你咁我好驚喎

我未upgrade架

wcpcelia  我都唔敢住呀  發表於 11-8-8 14:02

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我見有d jm報料,話好難搞...
我依家都十五十六中呀

大宅

我都知 upgrade 之後好煩,根本未 stable既,睇返以前 d blog,全部亂曬,d相又唔定知去曬邊??有d 舊既video又唔知去左邊??一心唸住 upgrade左都keep返多年寫仔仔既心血,唉!!!!

攪咩鬼呀??

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

back up咗D內容,有咩冬瓜豆腐都可以有得睇番,而家有好多bloggers教人點back up,
唔駛咁驚喎,大把人陪你,我都有個。再唔係開多一個新blog,
copy咗而家D posts過去,你想唔up都唔得,有好多bloggers話封筆,真係可惜。

drizzle  我唔明,我都想知  發表於 11-8-8 22:51
dailings  想問清楚!!點解一定要UP??唔UP就唔可以再用牙??因為我仲未有時間研究= ="  發表於 11-8-8 14:04
wcpcelia  謝謝指教呀  發表於 11-8-8 14:03
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我都唔夠膽upgrade啊!

rose-mag  back up first before upgrade  發表於 11-8-8 13:49

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

nokia6300 發表於 11-8-7 21:45
我都知 upgrade 之後好煩,根本未 stable既,睇返以前 d blog,全部亂曬,d相又唔定知去曬邊??有d 舊既video又 ...

你冇back up就upgrade咩?其實而家舊blog都short short地,明明有幾張相,無端端得番一張,我都諗住遲早要,都想upgrade,而家等吓先。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我有back up呀

大宅

醒目開學勳章

我upgrade左,有d features 無左,有d privacy setting 亂左,function 無咁多,但亦有d 新feature。

overall 都係唔夠舊version 好。upgrade前一定要backup先。

rose-mag  記得改你個登入名呀,唔係個個都見到你註冊個Yahoo email用嘅名。  發表於 11-8-8 14:19

子爵府

我寫左好多年喇,成啦如果要BACKUP咪有排攪?我都想喊...

rose-mag  你有幾多篇呀?我有百幾篇back up好快,但而家未敢按制upgrade。  發表於 11-8-8 14:20

王國長老

rose-mag 發表於 11-8-7 21:45
back up咗D內容,有咩冬瓜豆腐都可以有得睇番,而家有好多bloggers教人點back up,
唔駛咁驚喎,大把人陪你 ...

dailings : 想問清楚!!點解一定要UP??唔UP就唔可以再用牙??因為我仲未有時間研究= ="

wcpcelia : 謝謝指教呀
dailings: 而家係新版試玩期,去到兩個月試玩期滿唔up嘅話,舊版唔可以再加新posts唔可以回應,
只可以睇,即係話你唔upgrade就冇得再玩。如果你而家upgrade,
舊blog即時關閉,唔可以再用,up咗冇得番轉頭,因為有人up完好多問題,
所以個個都話要back up完至好upgrade,唔係就血本無歸,對果D寫咗幾年,
又有好多fans或訂閱嘅影響最大,而且如果你up但其他人未up,
你地嘅blogs連結會斷咗,要自己去續個搵番,回應又好似唔係好得,
所以好多人都話唔想up,去信Yahoo反對,不過似乎係勢在必行啦。

民房

佢個網做upgrade但係要我地自已做backup
諗起都覺得煩

rose-mag  Yahoo話試用期之後你唔想up,會俾條link你自己備份,但好多人都話信唔過  發表於 11-8-8 14:23

子爵府

回覆 rose-mag 的帖子

如果係咁,我會絕筆....飛卜又方便咁多!:;pppp:

rose-mag  但FB要搵番自己好耐以前D posts都好難  發表於 11-8-8 14:24

子爵府

回覆 mara 的帖子

請問點睇返有多篇BLOG...

侯爵府

回覆:yahoo blog upgrade 好大件事呀!!

請問有無人可以教下我點back up 呀?

rose-mag  睇#20,希望幫到你。  發表於 11-8-8 14:55

大宅

我都想知點樣BACK UP呢~

rose-mag  睇#20,希望幫到你。  發表於 11-8-8 14:55

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

mouth:

王國長老

最簡單係喺電腦度開一個folder,入去一篇blog度,按檔案(File),之後保存(Save),
放入個folder度,會結存兩個files,一個係HTML,一個係網上版,
你click入網上版就可以睇番自己個blog。要續篇續篇back up,但就最方便,
咩都唔駛download。另外有bloggers講可以用Firefox加個軟件就可以做差不多嘅嘢,
我唔想down新軟件,所以用前者嘅方法。可以上Yahoo Blog,打backup去search,
應該可以搵到好多bloggers提供嘅方法,Good Luck。

首頁

尾頁

跳至