論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:工人黎咗唔夠三星期,整爛野,唔見晒d門匙,仲有鐘意講大話

可以先同佢講家規.......如果再錯,出警告信....再錯再出......再錯就可以同佢byebye

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Wishhavebb 發表於 11-8-13 21:33
回覆 細佬仔媽咪 的帖子

個agent有冇講可以包換?? 一般都應該可以!!!! 呢個工人有問題, 講咗都係咁, 不如 ...
包換都要再比文件,咪又係錢.
同agent傾d乜,唔賠比工人比人告嗰個係樓主,唔會係agent架.
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

櫃門整爛晒佢可以唔認唔賠
但唔見鎖匙就可以換咗把鎖要佢賠,唔見一次賠一次,佢就唔敢唔見鎖匙

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:工人黎咗唔夠三星期,整爛野,唔見晒d門匙,仲有鐘意講大話

係呀!我從未要佢哋真賠,但會「恐」佢哋囉!你嗰個咁密,點都要佢賠,賠多幾次就唔敢㗎啦!

男爵府

講大話唔認錯係佢地嘅通病, 我已經好耐無問佢地"點解"之類嘅問題, 佢實答I don't know.其實唔問好多時都知點解架啦。所以我只係會叫佢要點點點就算。 你個工人咁大意, 你可以响佢份糧扣$300, 當warn 下佢。

別墅

Wishhavebb 發表於 11-8-13 21:33
回覆 細佬仔媽咪 的帖子

個agent有冇講可以包換?? 一般都應該可以!!!! 呢個工人有問題, 講咗都係咁, 不如 ...

其實,依個工人已經係包換既第一個,唔知仲有冇得換呢?至於你既建議,我覺得都可以考慮.

別墅

WBB 發表於 11-8-13 22:09
可以先同佢講家規.......如果再錯,出警告信....再錯再出......再錯就可以同佢byebye

...
啱既,我唔想一開始就話炒,side錢side時間.

別墅

littlecarey 發表於 11-8-13 23:32
櫃門整爛晒佢可以唔認唔賠
但唔見鎖匙就可以換咗把鎖要佢賠,唔見一次賠一次,佢就唔敢唔見鎖匙
...

其實agent都有叫我扣佢$200,但我冇.我同佢請,下次再唔見我就扣你錢.

佢整唔見鎖匙又賴我個細仔要佢抱,所以唔見咗條key.......我心諗咁條鎖匙唔見咗,唔通唔係你既責任呀,又賴我個仔!!

首頁

尾頁

跳至