跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我c6一年前開始係機場返工,家住將軍澳,一頭一尾好長途跋涉。有打算東涌買樓搬近d, 不過都係初步計劃階段,想問定東涌有邊間幼稚園好?可能要同阿女報定名先,阿女現在兩歲,如果要買樓,希望會係呢三個月內的事,想盡快,時間咁短促會唔會好難有位?

大宅

回覆 catmom29 的帖子

你想報N班定K1? 如果K1 就黎可以開始報啦!!{:1_1:}

複式洋房

回覆 captainbaby 的帖子

如果想佢讀n係唔係太遲了? 不過我都冇乜所謂, 因為阿女佢有食物敏感, e+好咗好多, 醫生話佢3歲到就應該乜都食得, 唔想佢咁早入學都因怕佢食錯野咋。

入K1的話有冇邊間幼稚園好介紹?

別墅

其實東涌學校選擇不是太多 , 你要 International 或學卷呢 ? N班選擇更少

聖公會 & 青草地是學卷的 , 兩間都好的, 好多人報的 , 早D報名了。

東涌D International 真係麻麻地 , 學費又貴, 放假日子多過反學日子。 你自己了解下吧!

大宅

K1 剛剛報左天主教...下年9月1先開學

複式洋房

回覆:kaliboker 的帖子

Greenfield好似唔錯咁,等我呢幾日去闆下。唔該哂。

大宅

my son will study in GF in coming september

別墅

回覆:想搬東涌,邊間幼稚園好?

Greenfield is an excellent one, my two sons are studying there now.
We got a few experience from DB to KLN Tong ....now Greenfield !!!

大宅

amchan, would you please share your experiences to us?

洋房

pobadboy 發表於 11-8-16 16:50
K1 剛剛報左天主教...下年9月1先開學
天主教?那一間?在逸東嗎?我都要開始幫個女睇2013年9月入 K1的資料了!

複式洋房

回覆:想搬東涌,邊間幼稚園好?

保良局都ok,我個仔都有薬物敏感,佢地會係課室門口及廚房門口貼張紙提醒老師及姐姐

首頁

尾頁

跳至