自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

為了平少少而去DXC買冷氣同三件傢俱,點知一肚氣,仲被安裝的騙去$390,那裏的安裝和運輸質素均很差劣,只是沒想到會那麼恐佈...

首先是冷氣,之前問清楚影埋相,CONFIRM是只收基本安裝$120,怎知當天因要番工,只有老人家在家,安裝的人便騙老人家說要加錢至$390,但又沒有收據,那些$$去了那裏就不得知了,但最離譜的是,他說冷氣機電掣不懂裝,便不裝了,由得條切開一半既電線飛飛下,連個電掣插頭就咁放在窗台算了,這是安裝嗎????一般來說會裝完後試下開唔開到,但他連接駁電源也懶得做,不肯做,咁一部駁唔到電的冷氣要來做什麼??後來我們等冷氣用,自己叫出面的師傳裝,不用2分鐘便攪掂了,安裝的究竟是什麼人??

後來是傢俱,買了3件,要分3個時間來,但係全部冇一件準時來,又執錯貨又改時間,有一件成夜晚11點幾先來,我地話等左成日已走了,話再送要加$$,我地要即刻撲落去收,點知佢又玩野去左第二度送,咁即係想點?攪到我地夜晚11點幾撲去新屋又得個桔.........

我會去消委會投訴,太恐怖啦,自己也後悔貪平反而因小失大........

男爵府

畀面勳章

多謝報料.

仲想聽日去添

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:去DXC買冷氣同傢俱貼錢買難受...........

我又未試過啵!可能我老公夠惡卦!

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢間野衰到出晒名架

kitbebe  大家唔好再幫襯佢地啦!!  發表於 11-8-16 13:10

子爵府

之前都有苦主post講,係Dxx買冷氣,攪左2年都

maymay88  苦主來也, hehe  發表於 11-8-16 01:42

伯爵府

uhtcl2006 發表於 11-8-15 23:44
呢間野衰到出晒名架

同意! 我買了一張兩隻翼的摺檯,等了兩個星期,誰知較位有問題,但被勉強再加了一個較,使摺合有問題,明知有問題也勉強送貨給客人,要不是我早已丟了舊的,肯定投訴了。

我發誓永不光顧,還要告訴身邊的親友啊!

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我亞媽上次同佢訂家私, 又係一肚氣。衣櫃初時話2星期後有貨, 點知一星期推一星期, 終於等左1個月先送來。 又係夜晚成11點先打來話送家私,亞媽叫佢第2日先送來, 因為要瞓,點知佢話再送要1星期後,咁即係點呀?焗人地收貨?我地都吾屈服,都係吾收。點知第2日咪又送過來。
亞媽話以後都吾去呢間買野, 一肚氣。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

但係我買左兩個大衣拒又無問題呀。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

UP

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

我之前買張梳化又冇問題,
送貨都OK,

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我買電器okay播.

但家俱就怕怕了.床来了尺吋錯,c6仲簽收左.好彩佢肯換,但要睡地下一個月.

鞋柜就等了個半月才有貨到.

送貨勁遲到.三件傢具電器佢分幾次送不集合,日日等到燥.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

hellolobaby 發表於 11-8-15 23:22
為了平少少而去DXC買冷氣同三件傢俱,點知一肚氣,仲被安裝的騙去$390,那裏的安裝和運輸質素均很差劣,只是沒 ...

單上印著由那間公司安裝的? 我既冷氣 case , 同你一樣俾人呃錢,現蘋果有記者跟進中.....

水晶宮

大宅

我都發誓!不再幫襯!
買左個鞋櫃!送到黎已安裝好,且冇紙皮包着,沒問題!
檢查時櫃門角位崩,一定五處以上花左,因深色所以好覺!對話:
我:點解送個陳列品畀我!好多花很!
他:我地唔會送陳列品畀客!
我:咁點解沒紙皮包着?
他:我地通常都裝好拿上黎!
我:我晤收貨你拿走
他:小姐!幾百蚊貨係咁上下!仲un着腳講
我:幾百蚊?你畀折我呀?你睇下先啦!有冇咁離普呀?
他:換畀你羅,我公司有幾千呢件貨!
隻手拿出雙頭筆不停補位
我:你晤洗補啦!我係唔會要!
他:呢的野你同sales講啦!我地晤會理
我驚佢地迫我要呢件貨!晤明點解不拿走!或賴係我畫花個櫃!足知都係留住個櫃!第二日打電話去,叫我影相影的証明電郵比佢申請!或找師傅上黎睇!最後叫cf啦!6-9pm,等到9:00pm先打黎話晤黎再約第日同我換過個櫃!
最後送黎時有紙皮包着!肯定當初個係陳列品!因為成個都搖搖下,即時裝都晤會咁!一肚火呀!又冇禮貌!串串貢!
真係晤明浪費晒時間又哂人力物力!何必當初晤送個新畀人!

公爵府

期待2019

大宅

早排買張5XXX床槈又冇事 WOR
係送貨果日遲左D

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

去呢間野, 買D即時拎得走既貨品, 可能O.K. 既.

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我都買過三部冷氣(兩部PANASONIC,一部CARRIER),衣柜同SOFA。。。SOFA 已經玩完换左,個衣柜趟門彎曲,跌埋出來,好在喺書房,我喺窗薕舖車左塊趟薕當門,好過嘥左個柜,最慘揾人掉要比銭。

装冷氣個陣喺CARRIER 個部去水兜要加銭,個窗要用玻璃封口要加銭,其他插蘇無加,後來CARRIER個部有D 吵,我揾CARRIER D 師傅上來搞掂。

首頁

尾頁

跳至