自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

星期日難得與一大班朋友大大細細十幾二十人去大清水玩,一行共有七个六歲以下小孩.真係又興奮,又開心。

,事情就發生啦.由於正是四點左右,大清水十分多人,好不容易我地地找到近樓梯既角落擺檔,小朋友好興行來行去。在檔口前的一大排檔口其中一檔用厭惡既眼神d小孩。跟住另一檔一大家人抱著一bb的人就開口話人啦:你地行來行去,d沙整到我個墊個角有沙呀!真係冇家教!!!!

乜係沙灘唔係到處都有沙咩?咁个沙灘咁迫,又冇條通道留比人行,加上我地又唔係有心,咁都冇家教?

子爵府

咁我地就帶晒d小朋友,連同所有玩沙玩水用具去海邊開餐,唔想再”整到”人啦.期間d細路玩水戰,我全程實佢地,費事又誤中副車,我唔介意濕但其他人可能唔鍾意,大部份人都唔介意,但有d游緊水既人反而眼啤啤,真係對唔住,所以我地叫d小朋友向反水桶射水,唔好互射,可憐…..

子爵府

之後玩完要沖身,其中一個朋友就係户外公共冲身既地方幫个女冲身,佢用个小桶載水淋落個女個頭,呢個時候,係佢地隔離個女仔用手篤我朋友個膊頭話:你d水滴到我……我朋友o哂嘴,因為個個開住花洒,佢都比人地既水整濕對脚,乜咁都可以投訴嗎?我朋友停咗二秒,就同佢道歉.

我真係唔知点先可以玩得有家教d,唔通係沙灘唔玩沙同水乎

anxiouspapa  嘩!佢都好得意wo!個女仔唔係淋緊身咩?
佢都已經濕曬啦~又知係個d水滴到佢?  發表於 11-8-17 17:37
piglet713  精彩!  發表於 11-8-17 17:36
newbiee  睇到"你d水滴到我"呢句, 忍唔住笑左.  發表於 11-8-17 12:39

子爵府

豬豬,我地冇同人嘈架mouth:mouth:想開心咁玩都咁靴

子爵府

gion 發表於 11-8-17 11:44
對我黎講呢個暫時只係one-side story,好難話邊個錯。
點解會咁巧恰3家人分別用厭惡既眼神”啤”住d小孩, ...

你既疑心係冇錯既,我覺得係我地人多同當時得d女人同小孩,因為d男人初時去哂泊車.佢地想靜,唔應該去沙灘.

我地係即刻帶哂d細路去水邊玩,唔想大家唔開心,咁算唔算冇家教呢?我地全部人連同d男人反去時,冇一個人再啤埋嚟囉.唉.....

子爵府

亞貴 發表於 11-8-17 12:22
我又咁睇
如果我喺沙灘度坐底咗曬下太陽唞緊嗰時有人踢d沙落我度
我都會唔高興

冇呀,d沙冇整到人架,我自己都唔鍾意,又點會比d細路亂嚟呀

首頁

尾頁

跳至