自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

向全職家庭主婦致敬

係我心目中,做全職重辛苦過我這些part-time.
全天候,24小時on call,又係義工.
唔知有無朋友同我有同感呢?

別墅

Re: 全職家庭主婦致敬

係呀!當我第一次洗廁所 :-(
就想起阿媽 :-(

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

珍珠宮

各有各辛苦啦!

返工既日頭要受老闆氣/人事問題/工作壓力.....放工返到屋企又要湊仔, 都係一樣辛苦!

全職如果小朋友返左學, 都有小小時間可以做下多數時間做唔到既野.

睇下你點睇姐!

大宅

真係你睇我好, 我睇你好, 總之各有各好
該用戶已被刪除

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

TszHin媽咪 寫道:
各有各辛苦啦!

返工既日頭要受老闆氣/人事問題/工作壓力.....放工返到屋企又要湊仔, 都係一樣辛苦!

全職如果小朋友返左學, 都有小小時間可以做下多數時間做唔到既野.

睇下你點睇姐!

我係全職媽咪又係保姆。2樣我都做緊----照顧屋企同幫人湊個B
我女2001年1月8日QE出世  

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 向全職家庭主婦致敬

無論何時何地既媽咪都咁辛苦
不過daddy都辛苦既.....

複式洋房

各有各辛苦啦!

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

我以前做份工冇咩壓力!!
做了全職主婦後覺得辛苦過返工!!
唔係曬命!! 真係好慘!! :cry: :cry:
需然辛苦! 不過對住阿囡既成果, 滿足過返工!
都會想阿囡返左小學之後做返野架!! :-P

伯爵府

好媽媽勳章

TszHin媽咪 寫道:
各有各辛苦啦!

睇下你點睇姐!

agree

男爵府

好媽媽勳章

yip_ip 寫道:

同意

大宅

啱啱至揪完個亞囡,日日對住佢總係覺得唔耐煩,可能妳哋在職媽咪會比較有耐性 :-|
[img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_25.gif[/img][img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_23.gif[/img][img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_20.gif[/img]

男爵府

我都咁話完全冇假期,24小時on call慘過做工人,完全一腳踢,我是全職家庭主婦真是很辛苦,有時真想唔做但又不可 :-( :-(

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

2jmama 寫道:
無論何時何地既媽咪都咁辛苦
不過daddy都辛苦既.....

公爵府

好媽媽勳章

小詹 寫道:
[quote]
yip_ip 寫道:

同意 [/quote]

冇錯, 你睇我好, 我睇你好.
不過我都唸住等個仔返學出返黎做野

男爵府

每逢連續紅假.........又係阿賓既假........我簡直想死........剛過既中秋假........直"柴"2日........到訓前一定要老公幫手搽背........好痛呀?.........我仲要捱多2年先可以輕鬆d........因為細仔仲未7個月大呀? :-( :-( :-(

大宅

唉... 嫁咗至知, 原來廁所係要洗o家! :-(
我都好想返工呀~ 喺屋企做義工仲要受氣...
2個寶貝~雅詠&灝泯

侯爵府

好野! 我放假真係重辛苦個番工

首頁

尾頁

跳至