論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人contract 12月到期, 佢已考慮不續約, 要回去湊女云云...我同老公想加人工到4千元, 再加好表現bonus...不過家人話好像還不夠吸引...姑姐將會請多個工人, 即2工人湊2B...依家D舊賓賓真係只做筍工...只有新來港工人先會湊newborn or take care 2 kids or more...

其實我地不排除當我再出來做野時會請多個工人 (湊3個小朋友), 如果係咁, 2個工人人工不一樣, 有點麻煩...

想請畀高於mininum wages 或媽媽+1工人(賓賓)湊3B嘅媽媽指教!

大宅

Anyone can help? Thanks!

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:Pay高過mininum wages 或媽媽+1工人(賓賓)湊3B嘅媽媽指教!

I m paying 4k. For 1 helper to take care of new born (now 10 months).

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:Pay高過mininum wages 或媽媽+1工人(賓賓)湊3B嘅媽媽指教!

She worked with the ex family for 6 years... And her pay was 4000 when I hired her... She wanted to take care of babies instead of old people. So she took my job.

男爵府

回覆:KongSiuBB 的帖子

我都好想知,有3個小朋友嘅媽咪係點安排?

easybring  employ two maids  發表於 11-8-25 15:51

大宅

佢想走, 不要留, 留得人, 留不住心工作........我都佢現價高少少, 政府年年加, 就算舊CONTRACT我都年年加齊比佢, 但多一兩百, 對他們來說, 不是很吸引, 只是威, 我工人一年去3幾次迪士尼(周日) 幾百蚊張飛都捨得......
3B, 要視乎, DO RE ME的年齡, 如果全部都係幼童就比較麻煩, 可能多多錢都無舊BUN接, 除非比到吳君如咁既價啦....

gemiling  吳君如咁既價?  發表於 11-8-25 11:30

男爵府

easybring : 唔係咁易, d工人好揀工... 同埋, 咁應該請同一國籍定係1賓1印?

複式洋房

一個都難搵啦..........(我果個仲未入學..)

首頁

尾頁

跳至