論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

無工人3個月, 收到水費單, 嘩....同上期比較, 平左 $60, 證明d工人經常浪費食水

公爵府

我呢位公主都係, 成日開大水, 整到四圍濕哂, 我叫老公較細d, 先叫好少少, 不過水費冇平過, 由最初 1xx (頭) 到 第2次 1xx 尾, 到今次 2xx 同我以前電費差唔多~~

wendy_ho  我無工人既日子,一期4個月既賬單都要$4xx   發表於 11-8-25 12:01

伯爵府

工人甚麼野不會同你慳

我家D洗潔精同潔而亮好似水咁用...
因此,我買CHEAP牌算數

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

認同~~ d極品公主係唔會同僱主慳, 及教極都唔識環保

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

聽落都ok的...水費單4個月才交一次,咁平均毎個月都係用多十幾蚊咋喎...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

聽落都ok的...水費單4個月才交一次,咁平均毎個月都係用多十幾蚊咋喎...

大宅

我over$800一期, 咪仲金????

chaneldior01  我係千幾,電費3000,你話我個工人係咪勁浪費我屋企D水電。  發表於 11-8-27 00:10
sasatt  800蚊??妳屋企真係水長流  發表於 11-8-25 17:09
wendy_ho  我上一期4個月都$7xx   發表於 11-8-25 12:03
幸福黃太太  800....你要睇下你工人點用水呀~~  發表於 11-8-25 10:36

大宅

回覆:cicilps 的帖子

她衝涼都要用水嘅,60元其實算少了,我以前果個工人走着,水費即刻少190,

大宅

回覆:Snoopywy 的帖子

我現在這個一支濃縮兩個星期用完,講完好少少,可以多用幾曰,縱要繼續講,果滴化學物品沖吾乾淨好影響身體

wendy_ho  要佢mark日期在洗潔精,佢至會用少d,我都係咁做,而家大約1個月1支  發表於 11-8-25 12:05

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:無工人的日子, 水費摼左60元

伯爵府

FSangel 發表於 11-8-25 10:26
我現在這個一支濃縮兩個星期用完,講完好少少,可以多用幾曰,縱要繼續講,果滴化學物品沖吾乾淨好影響身體 ...

我曾想買濃縮...但相信工人用既份量同普通一樣....買黎仲嘥...

sasatt  我一支濃縮的開5陪用架,佢地係淋落去架,開希OK架  發表於 11-8-25 17:12
wendy_ho  我阿妹個工人(菲傭)仲堅,話要我阿妹一定要用泵泵裝axe,唧唧裝晶亮唔識用wor  發表於 11-8-25 12:06

禁止訪問

大宅

慳得咁少?

大宅

thth 發表於 11-8-25 10:21
我over$800一期, 咪仲金????

唉... 我一家4口, 2個b, 要手洗bb衫, 清潔洗碗洗菜..... 上個月買左個3M慳水, 唔知有冇幫助.....
btw, 我d同事都差唔多個個過千水費.... 超級浪費....

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Snoopywy 的帖子

真的, 我試過買濃縮的洗潔精, 個工人用之前我都解釋過, 及做過比佢睇, 但都係不出兩星期就用完, ... 佢地好鬼waste ... 總之有10個公主其中有8個公主都唔會同僱主慳

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cicilps 發表於 11-8-25 09:18
無工人3個月, 收到水費單, 嘩....同上期比較, 平左 $60, 證明d工人經常浪費食水 ...

我無工人25天, 比上期平咗$32.8~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

男爵府

畀面勳章

Me 2, every bill need over $8xx, crazy

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我個前bun記, 兩個星期就會用完一支洗潔精(大支裝), 我就寸佢係未攞咗黎飲!

冬天佢會用暖水洗衫,熱水拖地, 我問佢人乜用熱水拖地, 佢話可以消毒殺菌, wa! 大姐, 煤氣爐出個d水最熱未40-50度, 點殺菌呀!! 我收到張bill要交成$1200煤氣費, 我就俾張單佢睇, 佢睇都"特"埋, 之後話鬼佢

首頁

尾頁

跳至