自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

好媽媽勳章

課外活動?去做義工囉, 唔駛錢兼幫到人仲有service hour有助升學發展及將來就業啦

gemmilam  like  發表於 11-8-28 23:41
TLS  good idea wor ~~  發表於 11-8-28 23:26

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

厘d人衰過乞丐

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 tsznok 的帖子

mouth:唔係呀,要人資助都咁惡,咁名正言順,似打劫多些,唔係奉旨要幫你的,我個仔學嘢,係我返工做嘢搵返來的,如果我失業,就要cut的,無得讀的,咁愛自己的仔女,咁返工做嘢,賺錢比佢地讀課外活動囉

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

我自己個女學野都係我兩公婆節衣縮食黎俾佢學。

左計右計只淨到少少錢俾學費,好唔容易等到話派6000,

又俾人話岐視,新移民又要分一份。

又話遊學要3000蚊津貼,我都想暑假帶女兒去坐飛機旅行,

邊個津貼我?

乜都要人幫,你地去死左去,津貼你海葬就得。
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

大宅

好恐怖 ,好過份ar!貪得無厭已經成為部分人嘅習慣

唔該佢地接受現實 la!!!!!唔好期望政府要不斷滿足佢地無窮無盡嘅慾望:;pppp:

伯爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:saiwai 的帖子

伯爵府

不如將琴棋書畫列作必修啦,全部由政府出錢,唔合格唔准升班...
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

公爵府

回覆:基層家長遊行爭取學童享有課外活動資助

呢d咪有錢同無錢既分別羅,咁都唔抵得,攤大手板問人攞就係咁架啦!都唔知有乜好嘈!

別墅

無足夠能力又何必要生呢?

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

貪心貪心貪心!!!!!!!!!!!!

男爵府

畀面勳章

面皮幾尺厚,咁都夠膽開口問人攞。

翡翠宮

大宅

仔女只不過係呢D貪得無厭, 得一想十嘅賤人搵錢嘅工具!!!

我地以前課外活動係咩呀? 留響學校打波, 去圖書館打書釘, 參加學校既跳舞班/球類班............ 邊樣野要問人R錢資助呀??????

子爵府

貪貪貪!!!

大宅

都痴孖根咁都有得資助架咩
on x實在太激動啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

冇能力供養子女的就米生或米生咁多.有的低下層仲生3/4個.生左就米做伸手黨,好似養孩子是全個社會的責任,是全香港人欠佢咁.將來3/4個孩子成材,家用是否全香港人分先?利益歸家長,俾錢歸納稅人,當我們是水魚.12年免費教育都夠啦,仲要去旅行及活外活動.買個波俾佢lor.

好多中產都冇能力年年旅行.課外活動亦有平的.例如康文處或慈善團體搞的.幾十元一個月都有.

伯爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

乜都攤大手扳問正苦拎,咁不如打開庫房任班蝗蟲拎啦!我係七十尾八十頭,我細個一樣只得學校老師攪唔洗錢既課外話動,咪一樣咁大,我而家智商心智發育都無問題,對我畢業後搵工更無影響!想當年乖我搵工仲快過啲有錢同學!

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至