想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hello

前幾日第一次在國外做IVF失敗後...打算年尾返香港做IVF..但睇度有姊妹去偉澤...就算約左醫生都要等....之後又搵度D資料起台灣做IVF..平好多...機會率又大..

我搵度間起台中...叫"李茂盛婦產科"..成功率好似好高..

想聽下你地意見...

thx

男爵府

回覆 ZueChan 的帖子

台灣平好多? 即係大約港幣幾錢左右做一次?

2nd baby, Dec. 2014

大宅

10萬-12萬台灣....3萬hkd左右到啊..如果OK..我地打算12月中去..

男爵府

ZueChan 發表於 11-8-29 10:51
10萬-12萬台灣....3萬hkd左右到啊..如果OK..我地打算12月中去..
價錢都OK丫, 妳本身唔係住香港?
預祝妳成功先!!

2nd baby, Dec. 2014

大宅

Hello

我唔係住起HK啊...但台灣價錢,服務,,,很吸引...又唔駛排隊.

謝謝.

別墅

有無去台灣做ivf成功嘅例子呀?我都想去睇睇

大宅

其實計反同係hk做既洗費, 好似都差唔多, 你10萬-12萬台敝, 係未計你地2公婆機票, 食住, 你去做一次療程都要stay起碼10幾日 wor. 10萬-12萬係咪已經包晒所有費用?
黃小b, 你要乖乖跟實mami, 係mami個肚到健康成長, 出世時就會精靈活潑, i love you, baby   

別墅

但網上見有好多成功例子呀!

大宅

佢吔大約12-15萬台幣(全包),住4星好好嘅酒店一個月3萬6台幣左右,(其實只去3星期左右)機票4000hkd.唔駛預約。成功率又高(50-60%),因為佢地用雷射方法放胚胎,容易著床。佢哋會等胚胎變成襄胎先植入。機會高d

男爵府

我上網睇過,佢地會放多個胚胎入去,會有多胞胎嘅問題
香港有規定(好似唔可以多過兩個)
咁如果你喺台灣做,放多個胚胎而中曬,就要決定bb生死,好殘忍

大宅

我問過hk,話最多三個(dopend on Age ),台灣最多放四個,我唸佢哋一般放3個。其實我打算去台灣唔係因為佢放幾多個胚胎,係因為個人感覺,同埋用雷射放胚胎。因為我返香港同去台灣都無分別:)

大宅

ZueChan 發表於 11-9-1 21:22
佢吔大約12-15萬台幣(全包),住4星好好嘅酒店一個月3萬6台幣左右,(其實只去3星期左右)機票4000hkd.唔駛 ...
請問係咪12-15萬台幣姐係包埋你所講既4星酒店同來回機票?
黃小b, 你要乖乖跟實mami, 係mami個肚到健康成長, 出世時就會精靈活潑, i love you, baby   

大宅

回覆 yayababy 的帖子

唔係啊,

12-15萬台幣只係treatment...

大宅

其實我都有唸過返HK做,不過台灣又好吸引,因為我send左2間台灣做IVF既診所問...同埋偉澤..台灣佢地答得好詳細....

但偉澤只係話盡量幫我...俾我感覺台灣人真係幫到我..就算未必去..佢都回答到你想要既答案..

大宅

台灣除左李茂盛婦產科, 仲有邊間可以介紹下

大宅

我打算去李茂盛,..睇台灣forum,,劉忠俊好似幾好...仲有間叫博元好出名..

男爵府

hi! 我都有想做ivf, 一來40啦, 二來想boy, 請給我資料.
where is 台灣forum?
thanks

大宅

多謝分享! 希望你分響一路上你的台灣經歷程呀!!

大宅

Hello

我都係上網search "李茂盛"..之後搵到好多佢成功例子....起yahoo tw search到verywed.com..你可以睇下...

因為我去李茂盛個網度搵info..同埋打去台灣問..佢地好細心答你問題架...or 你send email 俾佢..或者係佢討論區留言...

佢地treatment係2個月...佢第1個月會寄藥俾你...第2個月先去台灣留2-3星期.

JJBBCC  when will you go for it?  發表於 11-9-9 08:11
JJBBCC  thanks!  發表於 11-9-9 08:11

大宅

ZueChan 發表於 11-9-8 23:44
Hello

我都係上網search "李茂盛"..之後搵到好多佢成功例子....起yahoo tw search到verywed.com..你可以睇 ...
佢第1個月會寄咩藥俾你, 咁...佢點收錢? 先行過賬?

首頁

尾頁

跳至