興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

alicealice313 發表於 11-9-19 13:27
因為我是一個路痴, 夠哂白痴, 我老公成日驚我迷路, 因為試過幾次啦

我係一個好懵又無記性既人 唔熟既地方 我一定迷路
你拖6個 真係小心D

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

ho_mama 發表於 11-9-19 11:47
更橋呀!

而家... 禾都糸

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

chinatea 發表於 11-9-19 12:04

chinatea 高到頭頂天花的影,應該來講唔係守護神. [color=#666666 !important]發表於 16 分鐘前

chinatea 我第一次去亞潘個網聚,佢地玩請鬼仔,我就見澳門來個女人身後就有個. [color=#666666 !important]發表於16 分鐘前...

咁以你見識 , 覺得會係d 乜野 (sorry 我好八掛)

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我岩岩又有激氣野,而家d人真係冇朋友感情架,識佢十幾年,果年契女話跟我返星加坡玩,佢帶呢個女子一齊來,去到星加坡食我住我都冇所謂,走時一句多謝都冇同我大嫂講過.

每年我生日同中秋前我就大食會架啦,我有返工就叫到會,冇返工就自己一手一腳做,次次佢一來到d人未齊佢就開定d盒裝左一輪再餵個仔食先,大佬呀,次次要預埋佢第二朝帶返工喎....有時整一人一份量,唔想太多倒哂呀...

次次裝左先,帶4,5個大膠盒裝一大半盒,有時唔夠食又唔好意思叫佢拎返出來.

轉下眼十幾年習慣左佢衰格我多數幫佢留定,都叫做識左十幾年啦,我老野2月過身,我契女同佢講大家夾帛金,佢比10.1.-雖然我唔會計較但都唔好講句:我同佢唔係太熟,呢d場合唔好預我...

都算啦,岩岩我係msn轉左標題:古洞婚宴,請晚裝出席,6時恭侯,7時入席,9時冇得食...咁自助餐馬會係7-9咋,我有打錯咩?而且我冇請佢,佢即時PM過來...話:咁大個party食3個鍾咁小家架,仲9時冇得食真係冇家教~~~~!

我連回都唔回佢呀,費事同佢打字,我同成班契女食中秋飯講明唔叫佢,佢又係fb話我契女,有得食唔叫佢喎...識佢十幾年,佢一粒糖都未請過我地食啦.佢成日係屋企大食會架,冇叫我地架.

sfmeow  嘩, 話晒識左十幾年, 唔係茶都唔請飲次下嘛, D 人仲好意思話人架喎!!!!!! ~_~  發表於 11-9-19 20:21
may.bb  我都好唔忠意呢d人!唔洗理佢啦!  發表於 11-9-19 16:41
火精靈  比著係我一定會令佢餐餐食完背骨落~~
不過有啲人好厚面皮嘅~~  發表於 11-9-19 15:17
miffymiffy  佢係你契女朋友 ?   咁佢好咩者,  有著數就黎.     俾 10蚊 1毛?  唔係掛  發表於 11-9-19 15:15
火精靈  即係妳契女啲fd?? 識咗十幾年, 忍咗佢十幾年??  發表於 11-9-19 15:13
^w^  我好8掛   你個FD好小氣   發表於 11-9-19 15:06
<br><br>

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:我岩岩又有激氣野,而家d人真係冇朋友感情架

原帖由 chinatea 於 11-09-19 發表
我岩岩又有激氣野,而家d人真係冇朋友感情架,識佢十幾年,果年契女話跟我返星加坡玩,佢帶呢個女子一齊來,去到 ...
你真大量,可忍到十幾年·睇開D,一切都係過眼雲煙。

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

MOON姐緊係好忙 唔見左佢既

moonlight9198  有野做嘛, 而家暫時得閒 !!  發表於 11-9-19 15:33

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chinatea 發表於 11-9-19 15:01
我岩岩又有激氣野,而家d人真係冇朋友感情架,識佢十幾年,果年契女話跟我返星加坡玩,佢帶呢個女子一齊來,去到 ...
至曾呢d人架啦,老馮咁,你看下啦,就呢反轉豬肚架啦,咁既說話都講得出既,自助餐都係食咁上下架,啦,就算比你食10個中都食唔落啦,貪心....

瑪瑙宮

2日無追... 終於都追晒

男爵府

引用:Quote:ho_mama+發表於+11-9-16+18:30+我都

原帖由 moonlight9198 於 11-09-16 發表
好似自由果邊有個 POST講:

屋企想放先人張大相響廳,
唉,我之前咪問你le樣野羅,唔知你記唔記得?
昨晚我c6就係羅咗佢阿爺張相番黎啦,點知到瞓個陣,一關燈,阿女就話好驚,一定要我哋開燈瞓佢仲指住個位話好驚,個位係咩都冇,一幅白色嘅牆...我c6今朝問我係咪有

瑪瑙宮

alicealice313 好衰ka你, 一日到黑咀咒我要同99住, 你好唔想見到我嗎? 同99住你會永遠見唔啦 發表於 1 小時前

同你講下笑咋, 講真, 如果你湊住6件,
有乜野緊急野, 有個親人幫你睇住6件,
唔係唔好架.

alicealice313  如果同99住我會隨時無左個仔  發表於 11-9-19 16:14

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 miffymiffy 的帖子

果日都好靈異架,有人介紹我聽亞潘,佢叫左我好多次聽,我冇收音機所以冇習慣聽電台,不過有日佢又講起佢話佢唔做電台啦,當時我係呢道有個topic架,我就出現好多野,見個男人心口有紅光架,佢係個好黑房講野,我就打話佢應該去d網上電台做,唔係大電台啦,冇耐佢真係入左人網.

以前傾開果班係咁叫我打上去講鬼故,我一直都冇打,有次又話第一次網聚,咁我就打左上去,一路同佢講野,feel就一路來,我睇到佢前世係和尚,仲話知佢呢個網聚有野玩懶神秘咁..我就話:你請鬼仔出來玩者...佢o哂嘴low.

佢就即刻請我添,佢地有次玩靈探,果晚我突然個魂跟左佢地去,佢地開埋d日本人講野,激嬲左d日本鬼,日本鬼用刀摲佢地,當然佢地實景睇唔到,我用手檔左幾下,醒左我條茶晶爛左幾粒,我即刻除左冇戴.而家仲係柜道呀.

之後佢地有幾個靈探我feel到出事,見到有個男人比鬼上身,仲有女架,我有同亞潘講返,話有人比野上左身,至慘佢冇feel,事隔兩年,果次聽有人打上去話果個男人自殺左,死之前明顯比野上左身.

佢地而家玩靈探上足哂符架啦,以前有d唔到家呀,又要認有料攪到出事啦.

第一次去佢地請鬼仔,有一個鬼仔一出來佢亞媽就來啦,不過有法師隻女鬼只係門口,我見到有幾個小朋友啦,我比糖佢食,佢地唔敢食架,要養佢d人準啦先會食.

鬼仔請走之後,d有陰陽眼人上去台講見到咩呀.到澳門來個女人上台2,3秒啦就唔知係邊飄左個好高頂天花黑影企佢背後啦.

第二日我有打上去話比亞潘知,隔左一排個女人上去話果晚散會之後又出事啦,有野跟住佢,又要搵師傅攪左一輪咁啦.

我其實好小聽佢節目,打親上去個個都話比鬼壓,個個都一樣,又係比鬼吹耳朵...聽到亞潘都悶哂唔想回應,晚晚都係果d得個悶字.

同埋可能我細佬係師傅,唔多唔小都識d人,早排成日見好多神棍上去,我都連重溫都唔入,風水佬又話自己係法料仲話識捉鬼添..真攪笑.

<br><br>

瑪瑙宮

carrie.carrie 發表於 11-9-19 15:23
唉,我之前咪問你le樣野羅,唔知你記唔記得?
昨晚我c6就係羅咗佢阿爺張相番黎啦,點知到瞓個陣,一關燈,阿 ...
你有冇問個女見到乜野 ??
會唔會係阿爺黎架,
係就同亞爺講聲,
叫亞爺睇住你個女,
唔好嚇親佢就得喇,
千萬唔好現身比個女見就得喇,

你問清楚個女先喇,
唔係就攪到你自己同C6都驚埋一份架喇.

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

chinatea 發表於 11-9-19 15:01
呢d人識小個開心d,有著數就先插旗,我契女話如果能夠令我唔同佢做朋友,呢個人就真係好衰架啦.
<br><br>

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

chinatea 發表於 11-9-19 11:27
所以我至愛去三聖海天飲早茶,去錦秀午飯,去洪水橋晚飯,真係要出市區就德興d點心都唔錯.

洪水橋果間洪珊美食,佢地蒸魚功力一流,d湯冇味精,門口泊車唔洗錢,食完就走,又唔嘈....呵呵JJ入來我請係食魚,唔去三聖食.

茶茶

你d節目真豐富.

最衰唔知點解無端左右兩腳側有濕疹, 右腳ok, 左腳重紅.

我每月都去tm 推拿, 下次來搵你.

chinatea  好呀  發表於 11-9-19 15:51

水晶宮

chinatea 我第一次去亞潘個網聚,佢地玩請鬼仔,我就見澳門來個女人身後就有個. 發表於 半小時前

----------

茶茶

你真係好 in (網聚)!

chinatea  我夠同你網聚啦,你同我都in~~~  發表於 11-9-19 15:50

水晶宮

回覆 carrie.carrie 的帖子

其實唔應該放大遺照架,而家好多人都跟唔返古老做法,古老時冇相機請人拍照好貴架,所以果時d老人家就一早去搵人畫好d相,出殯時唔用相架,攪好哂先掛畫像.

而家出殯會掛車頭相,果張大相係要即時燒返比死者架,而唔係帶返屋企架,係唔應該添,返到屋企再有一張細相,請亡靈上位,所以大相擺廳真係會嚇到人.

而你個問題點解小朋友會驚,始終果張係人像有對眼,你行去邊雙眼都好似睇住你,加上死者本來就係家人,你帶佢返屋企,佢都會出來行下坐下啦.

<br><br>

水晶宮

jamieconnie 發表於 11-9-19 15:12
至曾呢d人架啦,老馮咁,你看下啦,就呢反轉豬肚架啦,咁既說話都講得出既,自助餐都係食咁上下架,啦,就算比你食10個中都食唔落啦,貪心 ...

x2.

茶茶

你知我地識都有個.

chinatea  小心小氣殺手係你屋頂呀.  發表於 11-9-20 00:14

水晶宮

chinatea 發表於 11-9-19 15:38
呢d人識小個開心d,有著數就先插旗,我契女話如果能夠令我唔同佢做朋友,呢個人就真係好衰架啦.
...

茶茶

係你人好, d人先食住上.

水晶宮

chinatea 我夠同你網聚啦,你同我都in~~~ 發表於 3 分鐘前
-----

你 in d.

首頁

尾頁

跳至