興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

alicealice313 發表於 11-9-19 13:27
因為我是一個路痴, 夠哂白痴, 我老公成日驚我迷路, 因為試過幾次啦
所以你99咪想搬入黎同你住囉,
99怕你帶埋6件迷路, 唔知去左邊區 !!

你都係接受62,99黎住啦,
幫手睇住同埋6件算吧啦.

alicealice313  好衰ka你, 一日到黑咀咒我要同99住, 你好唔想見到我嗎? 同99住你會永遠見唔啦  發表於 11-9-19 14:17

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

alicealice313 好衰ka你, 一日到黑咀咒我要同99住, 你好唔想見到我嗎? 同99住你會永遠見唔啦 發表於 1 小時前

同你講下笑咋, 講真, 如果你湊住6件,
有乜野緊急野, 有個親人幫你睇住6件,
唔係唔好架.

alicealice313  如果同99住我會隨時無左個仔  發表於 11-9-19 16:14

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

carrie.carrie 發表於 11-9-19 15:23
唉,我之前咪問你le樣野羅,唔知你記唔記得?
昨晚我c6就係羅咗佢阿爺張相番黎啦,點知到瞓個陣,一關燈,阿 ...
你有冇問個女見到乜野 ??
會唔會係阿爺黎架,
係就同亞爺講聲,
叫亞爺睇住你個女,
唔好嚇親佢就得喇,
千萬唔好現身比個女見就得喇,

你問清楚個女先喇,
唔係就攪到你自己同C6都驚埋一份架喇.

瑪瑙宮

chinatea 發表於 11-9-19 15:50
回覆 carrie.carrie 的帖子

其實唔應該放大遺照架,而家好多人都跟唔返古老做法,古老時冇相機請人拍照好貴 ...而你個問題點解小朋友會驚,始終果張係人像有對眼,你行去邊雙眼都好似睇住你,加上死者本來就係家人,你帶佢返屋企,佢都會出來行下坐下啦.

呢個 MAMI carrie.carrie ,佢話既先人既大相,
已經搵紅紙包住架喇, 唔係冇包架,

我自己亞爸張車頭相, 就拎左番鄉下,
祖屋度供奉, 因太大張, H.K. 亞媽間屋,
唔知點放好, 鄉下間屋大, 地方多,
亞爸又好 LIKE 鄉下, 就帶張相番去喇.

瑪瑙宮

而家好多明星相, 都係好大張, 通街都有,
仲張張 LOOK 大眼架,

^w^  HAHA~  發表於 11-9-19 16:34

瑪瑙宮

我屋企冇掛過先人既大相,
但去到人地屋企, 好多時見到人地屋企,
掛先人既大相, 我又冇乜驚既感覺.

而家我有放張亞爸生前既細相 ( 証件相 ) 響銀包.

瑪瑙宮

仲有幾個回覆 就開新 PART 4喇.

chinatea  嘩..你今日好懶...我加班要加人工  發表於 11-9-19 17:12

瑪瑙宮

GogoCheung 發表於 11-9-19 16:29
你個仔几多年級, 我個仔1-3年級都好輕鬆, 但一升到四年班, 真係人都癲埋, 我睇多一兩個月, 再係咁落去, 我 ...

將軍澳, 寶林村, 有間朗日補習社幾好架, 你去睇下啦.

瑪瑙宮

^w^ 發表於 11-9-19 16:33
我先父係火葬 張車頭相都係放係屋企 我果時(未嫁)成日望我老豆張相 我家姐仲話驟眼睇好似見到我老豆(斬)眼 不過細個時到出黎做野見過我老豆幾次

講黎聽啦, 你點樣見到你亞爸 ?
響 PART 4講啦.

瑪瑙宮

講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (4)

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4240714&page=1&extra=#pid56164122

瑪瑙宮

may.bb 發表於 11-9-19 16:47
茶茶,請問你見唔見#1904個留言呀?我有問題想請教你呀!茶茶,唔好唔理我啦!
#1904個留 ...

而家開左 PART 4 喇, 你過去問過佢啦,
呢度會停止架喇, 佢點答你喎 !!

你引用番 PART 3 既 #1904 既留言就得啦.

瑪瑙宮

而家已開左 PART 4 喇, 大家過去再傾啦,
呢度好快會停止回覆架喇,

講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (4)

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ;extra=#pid56164122

瑪瑙宮

而家已開左 PART 4 喇, 大家過去再傾啦,
呢度好快會停止回覆架喇,

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ;extra=#pid56164122

首頁

尾頁

跳至