興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

moonlight9198 發表於 11-9-17 18:36
曾經聽個一個老人家講,
日本仔打香港果陣,
香港都好少糧食,

alicealice313  你返黎啦  發表於 11-9-18 00:04

子爵府

講日本仔打中國,我又有嘢講喎!

alicealice313  等待中  發表於 11-9-18 00:14

子爵府

今晚等聽雲海,上多一陣網先,所以可以講埋打仗事!前排日本海嘯又核危機時,bk好多人話一代還一代,唔好再踏多腳!但係其實好多經歷過打仗嘅老人家(特別打仗時在中國唔係在hk嘅老人家),佢哋真係會覺得係報應,周圍話當年!

子爵府

我阿媽去晨運識一個伯伯,佢哋有日晨運後去飲茶時,個伯伯講咗一件好嚇人嘅事!(大肚媽媽唔好睇)

打仗時伯伯仲好細,住係中國,有一日佢見到住隔離屋嘅姨姨突然傻咗,後來先知原來姨姨有對仔女都係得幾歲,咁嗰條村有一間屋做咗日本仔嘅貨倉,唔比中國人入嘅!但姨姨嗰2個仔女因為唔知唔可以入,走咗入去玩,當姨姨搵到佢對仔女時,剛剛比一個日本仔見到,姨姨求個日本仔放過對仔女,點知個日本仔對個姨姨笑一笑,然後2話不說,一手拋起個仔一刀劈開2邊,之後再即刻拋埋個女又一刀將個女劈開2邊,之後個姨姨即刻大哭大叫然後就傻咗!

個伯伯講到好激動,我媽講比我知時佢都話係日本仔作嘅業依家受番!我個時大緊肚就生得,我有個女,我聽後投入咗個角色都唔開心咗好多日,個心好唔安樂!
所以我信係報應!

子爵府

回覆 chinatea 的帖子

想起劉x華嗰套「大隻佬」,張x芝前世係日本仔,今世做好事都未填補到d罪孽!

chinatea  日本人係以殺人冇悔,死不認錯個心態,覺得自己唔應該死就會咁架啦.  發表於 11-9-18 19:56

子爵府

回覆 chinatea 的帖子

茶姐,我想問吓咁小產咗嘅bb會唔會都跟住媽咪?佢報過夢話我知(其實佢無咩講嘢,大多數都係感覺)佢因有缺憾所以出唔到嚟,佢有我四叔(已過身)照顧,佢生活得好開心,最後佢同我講一句就係「你唔洗擔心我啦!」跟住同我笑,個夢就完咗!我覺得個夢係有人幫佢報比我知咁,我小產時佢只係約5星期,但夢中bb已有10個月至1歲大,若無小產,若bb出到世,真係差唔多1歲!咁呢d case 嘅bb會唔會跟住媽咪呢?謝謝!

子爵府

moon 姐,又係時候倒數開part 4啦!

^w^  好期待開 part4  發表於 11-9-19 09:17
moonlight9198  仲有成100個回覆先開得 !!  發表於 11-9-19 07:33

子爵府

say 個 hi 先!

moonlight9198  去 PART 4 , SAY HI 嘛 !!  發表於 11-9-19 16:46

子爵府

茶茶,請問你見唔見#1904個留言呀?我有問題想請教你呀!茶茶,唔好唔理我啦!
#1904個留言︰

「茶姐,我想問吓咁小產咗嘅bb會唔會都跟住媽咪?佢報過夢話我知(其實佢無咩講嘢,大多數都係感覺)佢因有缺憾所以出唔到嚟,佢有我四叔(已過身)照顧,佢生活得好開心,最後佢同我講一句就係「你唔洗擔心我啦!」跟住同我笑,個夢就完咗!我覺得個夢係有人幫佢報比我知咁,我小產時佢只係約5星期,但夢中bb已有10個月至1歲大,若無小產,若bb出到世,真係差唔多1歲!咁呢d case 嘅bb會唔會跟住媽咪呢?謝謝!」

唔該你呀,茶姐!

首頁

尾頁

跳至