嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: BB現已1歲半媽媽入來傾下計 [old title - from shirleylee : 5個月......]

得我一個帶咪好蝕底, 已經咁樣衰。。。 再加埋個好似地球咁花碌碌既肚。。。真係嚇C你架!
如果齊齊帶,我至帶!!!
[quote]
LongBMa 寫道:
小心女人 ,
不如你下次bring
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

男爵府

Re: BB現已1歲半媽媽入來傾下計 [old title - from shirleylee : 5個月......]

小心女人,
嘜你打出埋個肚影相呀.
不過我都有打出個肚拍video,影佢郁.
我好似

男爵府

係呀, 特登著泳衣&小背心, 打出個肚影相留念架, 而家睇返先覺得好難想像, 點解個肚可以漲到咁大??? (因為D微絲血管現晒)好似想爆錦架!

[quote]
LongBMa 寫道:
小心女人,
嘜你打出埋個肚影相呀.
不過我都有打出個肚拍video,影佢郁.
我好似
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

男爵府

小心女人, longBma

你地有大肚影相, 我都有借我妹2套3點式影,
當時想留住最美好時刻, 可能一生人一次。
如果之前影得晤多, 你地遲的可以再影過。

男爵府

christine,
三點式? 下次帶黎睇OY。。。。
不如14/10食飯果日齊齊帶出黎睇下當時大家個肚"dum"係點OY!
chrisitne 寫道:
小心女人, longBma

你地有大肚影相, 我都有借我妹2套3點式影,
當時想留住最美好時刻, 可能一生人一次。
如果之前影得晤多, 你地遲的可以再影過。

男爵府

BUT 我冇wear三點式影

男爵府

LongBMa,
點會呢。。。大家齊齊拎D相出黎懷勉下,笑下,分亨下!

[quote]
LongBMa 寫道:

BUT 我冇wear三點式影

男爵府

今晚Cyrus B玩野, 竟然拎左本細細方型既硬皮書掉落馬桶 真係比佢激c

男爵府

小心女人 ,
hee hee ,cyrus b 咁曳曳呀,咁未濕到'林'.
朗朗琴晚都好曳,要食魚油糖,已經食

男爵府

LongBMa,
係呀, 佢地而家D脾氣愈黎愈大呀, 佢地得唔到D野就發脾四, 喊, Cyrus B仲訓埋地添!朗朗都好OY, 識得入房攬返住你, 我Cyrus B好難呀, 只會不停喊, 我試過唔理佢,佢真係喊足十幾分鐘。。。。最後都係要我去抱起佢同佢講爺蘇。

大宅

小心女人 / LongBMa,

講起bb發脾四, 我yy都有呀 :evil:
佢會舉高手撲埋黎,用雙手"meet"我, &用口咬我 :-(
有次對工人"bi li ba la"係敢"鬧"
但佢好少大減 :-(

男爵府

SWEET,
YY發脾四得咁有性格

男爵府

小心女人,
點教好呢?我都有同佢講爺蘇.佢仲識話知架.但其實都唔知佢un唔un. ?-(
你同cyrus 開始戒片未?點戒?

男爵府

女人, longbma, sweet,

熹熹又係錦, 每日要發過脾氣先得, bit 曬眼唳:-(。
鬼錦可憐。尋日我洗左佢將毛毛被, 未曬完都話要,
我同佢講爺蘇, 佢當我發up風。

子爵府

Obi 都係, 每一樣野都要就佢意思, 書講佢地這段時間成日都試我地的bottom line,我有時由得佢喊, obi放盡大喊幾聲,見我唔理佢, 佢就會收聲, 走去玩過另外d野. 有時佢指住佢要求的野, 我就抱走佢, 等佢要的野離開佢的視線範圍.

obi 現在”牛牙” , 脾氣一向勁, 就加倍.
今次出院康復好快, 現在磅數增到22.6磅,
不過高就唔見有咩增加.

現在佢會成日唱abc歌, 我晚上成同佢一齊唱, 好開心!

大宅

tpmak,

obi有成22.6磅, 好勁wor.
yy得21磅 (淨重)

obi識唱abc歌???好叻!
yy未識唱歌, 佢只會聞歌起舞
等我番去教佢唱歌先. :-P

子爵府

係連衣服, 我想都係21磅左右.
sweet2004 寫道:
tpmak,

obi有成22.6磅, 好勁wor.
yy得21磅 (淨重)

obi識唱abc歌???好叻!
yy未識唱歌, 佢只會聞歌起舞
等我番去教佢唱歌先. :-P

子爵府

剛剛看了一後育兒, 推薦以下歌
1) Twinkle Twinkle lttle star
2) Row row row your boat
3) London Bridge falling down
4) Little finger song
5) If your happy and your know it, clap your hand
6) Old MacDonald has a farm
7) ABC

有本書- brown bear, brown bear, what do your see, 好書用rap教學,

大宅

Ha Ha,

Obi 同康康真係一模一樣!我通常都會由得佢喊, 喊喊下佢就會自動收聲!
康康現在磅數有25磅!

tpmak 寫道:
Obi 都係, 每一樣野都要就佢意思, 書講佢地這段時間成日都試我地的bottom line,我有時由得佢喊, obi放盡大喊幾聲,見我唔理佢, 佢就會收聲, 走去玩過另外d野. 有時佢指住佢要求的野, 我就抱走佢, 等佢要的野離開佢的視線範圍.

obi 現在”牛牙” , 脾氣一向勁, 就加倍.
今次出院康復好快, 現在磅數增到22.6磅,
不過高就唔見有咩增加.

現在佢會成日唱abc歌, 我晚上成同佢一齊唱, 好開心!
我叫康康,又名426,4月26日出世,而家有34磅+啦

大宅

tpmak,

你直屬上司放假??? 可以係呢度傾

首頁

尾頁

跳至