懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想幫屋企人手搬屋同埋油油•••••其實係唔係真係唔好呢

男爵府

畀面勳章

回覆:我依家34weeks搬屋怕唔怕呀•••••••?

唔係怕唔怕旣問題,34週個肚都有番咁大,點油油呀?

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

我依家34weeks搬屋怕唔怕呀•••••••?

緊係唔好啦,油油咁大陣味

大宅

但我好想佈置自己同老公間房呀

大宅

丿我大約三十週時搬左屋,搬前都覺得無問題,其實我咩者唔洗做,我老公同家姐攪掂哂,但我都建議你唔好搬,因為當我見到幾十箱野放喺度,自己又咩都做唔到,真係忟到無朋友呀!

大宅

我6wk時都搬咗屋,但乜都冇幫呀。你已經34wk咁論盡就更加唔得!容乜易搞到早產?!仲有,千祈唔可以油油!!有甲全咖!啲油漆味要散左先好入屋!

男爵府

幫手佈置間屋都唔駛落手落腳油油呀 咪睇下添置啲咩黎整靚間屋咯
好人好姐都唔好聞咁多油漆味啦 何況大肚婆

大宅

我有咗bb後搬咗3次屋,開頭都吾洗人幫,到38週搬屋,搵媽媽同朋友幫手入箱,開箱,吾粗勞得,一忙就暈,要訓床。
你只可以做指揮,吾好郁太多。

大宅

我5wks時都搬屋, 不過搵搬屋公司, 大部份既野佢地都可以幫你unpack, 睇你多唔多野搬, 大約5-6千, 你又可以搵家務助理幫你清潔間屋, 真係舒服好多架, 其實只要唔好咁操勞, 幾時搬都唔係一個問題, 但係如果要油油, 要買
靚油, 如果唔係, 到時間屋有排都有一陣油味, 對你同bb都唔好

大宅

多謝你地既意見呀•••••真係thanks你地呀

首頁

尾頁

跳至