想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想知清宮圖入面的月份係新曆or農曆?我搵到以下一圖,但有點迷茫。因為據知此圖已有三百年歷史,照理應該係農歷月份。但唔知我以下此圖有否被現代人加以轉換為速曆?jm們有的清宮圖都為此圖嗎? 如果照圖睇,33歲今年就只有8月同12月份係男仔,其他前後月份都係女仔包圍住。所以一定想知清楚係新曆月或農歷月。你知啦,如果想要仔,8月新曆已過,現在係9月,但又係農曆8月!咁即係點?

伯爵府

回覆:catmom29 的帖子

好似係農曆!我但求有bb,仔女唔理啦!你都開下工啦!

每日都咁開心!!!

複式洋房

回覆:Sugarpink 的帖子

我已經有一女,c6勁想要個仔,好想幫佢完成心願 如果係農曆咁就太好啦,最近我食多咗鉀高嘅食物,再加埋清宮圖同紅d笑哈哈希望bingo個仔啦

伯爵府

回覆:catmom29 的帖子

鉀係食咩先有架?你就好啦預備生第二個!祝你心想事成啊

每日都咁開心!!!

複式洋房

回覆:Sugarpink 的帖子

我都係前排睇報紙生活版話,想生男就食多d薯仔、香蕉。生女就多食綠葉蔬菜。不過我其實冇所謂男女,都係最緊要健康。c6想要仔咁我地盡左力就算,結果係仔係女都冇所謂,當然係仔c6會勁開心啦 我都唔細囉想快快趣博多個收爐 mouth:

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:生男生女清宮圖一問(新曆/農曆?)

我細仔計清宮圖就唔準

男爵府

我都係希望佢係唔準LOR

33 34 歲全部都生女呀...................好難就

首頁

尾頁

跳至