論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Dear all,

在BK見到甘多斷約工,聽到都恐布,點解都仲有人請?

莫非個個顧主都覺得是前老細有問題....?

有問題姐姐到時又賺多個月人工,Happy死佢!!

我地?自己攞黎!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

複式洋房

回覆:在BK見到甘多斷約工,點解都仲有人請

Agree, 咁樣係助長佢哋唔做好份工又或者有少少不滿就resign

大宅

咁樣只會縱容佢地做"衰"工人,
好地地見到大家咁狼, 比我都無心機做好呢份工啦!

複式洋房

陪月勳章

咁你們會有什麼好的杜絕方法呢

侯爵府

BK Milk勳章

斷約真的不要再請 通常她們都會說的天花龍鳳 以前多委屈 有多少藉口 但怕都是做假呀

大宅

我仔仔的同學仔是AGENT,最近有是TALK開,話有時斷約的工人被炒後都可能會改,而且佢地間SHOP現在 LOCAL多是 斷約工人!
不過我都是覺得可能要用5000元買一次大少,都吾會!

子爵府

陪月勳章

回覆:在BK見到甘多斷約工,點解都仲有人請

我唸考慮斷約工人係因為起碼可以見一見個真身,睇吓合唔合眼緣。

如果真係想睇吓係咪只可請完約?

或者最好請海外?

ting-ma  agree, although break contract has high risk but at least u can see the maid face to face.  發表於 11-9-7 00:07

別墅

有d A準成日認為僱主奄尖唔係工人嘅問題,好多時d唔知訂嘅僱主揾工人,呢d A準博佢地唔識咁多落足咀頭sell继約比人,大部份講到唔關工人事係僱主有問題,請左返去有問題僱主賠錢A準冇損失仲有佣掙。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係個個媽咪都上BK睇

子爵府

係架, 我都試過比AGENT游說, 話唔關個斷約工人事, 係僱主問題, 話個僱主請左個工人後, 係個老人家唔鍾意屋企多左個人, 個僱主好無耐地唯有放棄呢個工人.. 我都唔會信呢D故仔.. 而完約工人又奄尖, 唔肯湊NB, 所以我結果請海外.

複式洋房

回覆 bbsweet 的帖子

想請斷約的, AGENY 話一般只有斷約來揾佢地……跟住我見著三個, 其一英文好DI,有前兩個僱主寫的好好的信, 而且有打過電話, 兩個都講得好好! 只是有少少覺得可能是AGENY同黨扮前僱主, 各位點睇?

公爵府

d雇主成日都覺得自己會係好彩果個, 請到d係ex雇主有問題既未完約工人~~

公爵府

而且我相信, 如果有更多雇主接受呢d未完約既工人姐姐, 只會令到好工人越變越衰, 試諗下, 唔洗用心做有糧出, 不如揀個舒服d既雇主好過, 做乜要湊2個小朋友又做家務又煮飯, 湊周身病痛婆婆/公公 又要同佢換屎換尿~~ break 左張contract 轉過份好過啦~
未搵到打2公婆/ 單身雇主 屋企既工, 咪hea住係你度先law, 唔洗比心機做, break contract一樣有人請~~

水晶宮

TSEHANG 發表於 11-9-6 17:34
我仔仔的同學仔是AGENT,最近有是TALK開,話有時斷約的工人被炒後都可能會改,而且佢地間SHOP現在 LOCAL多是 ...

可能會改 哩個機會率係零, 仲有哩間agent都一定唔可以幫趁
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

首頁

尾頁

跳至