跳至

首頁

尾頁

大宅

2/9 去私家照, 胎水胎盤一切正常
3/9 夜晚小便, 抺到有血, 一pat淺粉紅, 之後3,4次小便都有
5/9 健康院產檢, e生話唔正常, 即時驗陰道, 冇流血情況, 唔駛太worry, 順道取分秘去驗, 仲book咗下週一返瑪嘉烈檢查
7/9 今天一早小便, 抺時又係有血, 今次係一pat但係"杰"少少, 深少少

有冇mami試過? 每日胎動正常, 我問e生關唔關太攰事, 佢話宜家30週, 一切都定, 唔關事, 問我有冇行埋, 由有到宜家都冇 (4,5個月時都試過1,2次出血, 果時覺得係太攰及食咗d唔乾淨既野, 但都係好少), 我又唔係太worry既, 不過想知點解者!

別墅

回覆:唔正常現象?

我無試過有血.係試過幾次留啡,嚇到我咩咁~問過醫生話好多媽媽都會有.您唔好咁緊張呀~亞b feel到架~

大宅

我流完血之後, 有好黃好黃既野留出囉, 但又唔似啡色...
我又唔太緊張..咁你都要小心D喇..不過仲有2個月呀B都出世LU..真係好快

男爵府

好媽媽勳章

有咩事直去產房!

參迎光臨我個Blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/siumicmui

別墅

會唔會係子宮脛外翻呀?

大宅

我由29週到而家30週都流啡,都試過去完厠所抹到粉紅色!入過政府醫院住,乜都正常。

之後我睇返私家醫生,佢用照聲波照到我胎盤邊有血塊,應該曾經撕裂過

好彩唔係早產,但醫生話都擔心一直流會影響供血俾BB, 所以要我多d 休息唔好返工住,同埋留意有冇流鮮血,胎動,肚痛等等。

可能你的情況差不多,記得要休息多d唔好拎重野,叫醫生開返d sick leave 俾你

大宅

吓..有血塊..即係有機會早產呀??好驚喎..
週一果時係健康院檢咗分秘, 週五姑娘叫我下週一返去, 份報告出咗, e生要同我講份report~~果刻超驚囉...
then我話我要返瑪嘉烈檢查, 佢就fax咗份report過去, 話到時e生會同我講! 唉..好worry tim
我返寫字樓, 已經由返工坐到放工~~重野冇咩點攞! 我都係數胎動先覺女心!..快d到星期一就好了

複式洋房

小心呀..

大宅

報告返先...週一去咗瑪嘉烈睇..照埋, BB冇事, 胎盤一切正常, 不過E生話下次再有出血, 可以直接去產房! SO FAR都冇再流, 我都當一切正常了.

首頁

尾頁

跳至