美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都想要針清既資料..麻煩pm比我..thx

大宅

個人意見, 不喜勿插 !

我覺得如果唔想塊臉有咁多黑頭酒米,
首先係要學識基本皮膚護理5步曲囉 !

1. 清潔 ~ 選擇適合自己皮膚的潔面乳 !
2. 調理皮膚紋理 ~ mask !
3. 爽膚 ~ 平衡ph值和 再度清潔作用 !
4. 滋潤 ~ 精華素, 日霜, 晚霜
5. 保護 ~ 擦防晒

做齊以上5點, 都唔駛咁苦惱要找高手啦 !

以上係我做開FACIAL 個美容師免費教既, 所以我好鬼鍾意佢,
雖然我學識了怎樣護理皮膚, 但我仍然會找她做 FACIAL( 她當然係針清高手啦! )
因為深層清潔真係要一些美容儀器幫手 !
而平時當然要靠自己啦 !

子爵府

陪月勳章

回覆 cath_cath 的帖子

佢用咩同你清疣呀?
今朝開咗個post, 睇咗一次, 呀女瞓哂覺想開嚟睇吓, 點知去咗待查, 最好認真咁查, 唔好掉埋一邊就算呀!!!!!!!!!!!
我未必會睇返哂d forum, 你哋可以pm我

子爵府

陪月勳章

回覆 Szemm 的帖子

咦? 你個美容師講嘅同我嗰個差唔多嘅, 唔同我哋喺同一間做?? 係咪喺銅鑼灣呀?

今朝開咗個post, 睇咗一次, 呀女瞓哂覺想開嚟睇吓, 點知去咗待查, 最好認真咁查, 唔好掉埋一邊就算呀!!!!!!!!!!!

別墅

回覆:Szemm 的帖子

咁似我做個高手口吻嘅(又係銅鑼灣?)

佢話嗰d好基本嘅護理應該大部份人都識針凊真係要靠佢啦~

都係講少兩句(呢度好多「媒」)

我閃啦~祝大家好運

大宅

回覆:有無針清高手介紹?

其實我有做哂呢五個步驟,但我可能油脂分泌太勁,角質又厚,所以好易出暗粒

禁止訪問

引用:send咗啦!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

MaMa2008 發表於 11-9-20 02:33

咦? 你個美容師講嘅同我嗰個差唔多嘅, 唔同我哋喺同一間做?? 係咪喺銅鑼灣呀?
你係咪講MORE magazine 介紹果個?? 我都TRY過, 佢都幾好GA, 不過比較難BOOK, 同埋都唔平, 我以家做果度係尖沙咀

大宅

回覆 MaMa2008 的帖子

不是呀 !
我在何文田住家美容室做架, 做任何事都要睇你運氣,
遇唔遇到真係本性好既人囉 ! 她係想我好,
才會教我護膚, 我覺得啱咪接受 !
亦會同人分享 !

大宅

回覆 mami2011 的帖子

雖然你做齊 5 步曲, 但同你既飲食習慣都有好大關係,
我覺得一個月至少要做1- 2 次 FACIAL, 深層清潔 !

大宅

引用:回覆+MaMa2008+的帖子 不是呀+!+我在何文

原帖由 Szemm 於 11-09-20 發表
回覆 MaMa2008 的帖子

不是呀 !
何文田廣場入面嗰間?

子爵府

陪月勳章

回覆 mami2011 的帖子

洗面個手勢都好重要ga, 個女仔話下巴位要打細d個圓圈, 咁先洗得乾淨喎, 同埋d粉刺真係會冇哂ga (我好乖咁洗咗兩個禮拜度, 當然之後有時都會偷懶, 但sofar都ok)

子爵府

陪月勳章

回覆 cath_cath 的帖子

係咪即緐怡和街嗰間呀? 我個fd都喺嗰度join咗, 但佢話淨係個老細清得好, 女仔麻麻哋, 但老細都幾難book吓
不過佢話老細個爸爸推面都好似有d料到, 佢試過一次

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

以上都講得好岩呀, 如果定期去角質敷mask用岩既skincare真係唔同d.

仲有就係要食清d.

我由細都大都好多暗粒, 油脂, 做完facial一個星期就會出返哂來, 後來我發現, 我太鐘意食肥既食物e.g. 雞皮, 肥豬肉, 街邊小食, 肉臟......

美容c都有叫我介口, 不過真係忍唔住......衰為食.....

MaMa2008  嘩~你真係要介吓喎... 雞皮, 肥豬肉, 肉臟......呢d唔講得少, 健康為上  發表於 11-9-24 08:48

別墅

唔好食咁多肥野,對健康唔好架。

別墅

唔好食咁多肥野,對健康唔好架。

別墅

回覆:有無針清高手介紹?

可否pm 埋我,thz!

複式洋房

嗯????
HO MAN TIN 邊到牙???
我住土瓜灣近喎...
可唔可以介紹下...
THANKSS~!!!!!!

別墅

上星期去做針清, 清油脂粒同清疣, 終於d結蕉都無哂啦, 塊面平滑咗好多

首頁

尾頁

跳至