興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

miffymiffy 發表於 11-9-20 10:25
可能你好快 bingo
, miffy, 你成日都係依句. 你成日氹人.....

miffymiffy    發表於 11-9-20 10:57
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

好媽媽勳章

moonlight9198 發表於 11-9-20 10:14
你係講 : JJMumMum ??
佢可能遲D會出現呱 !!

係呀!係JJMumMum. 死啦我好眼訓,睇part 3 睇一分鐘唔到, 就"恰"15分鐘, 都唔知點先追得完, 個几鐘都睇唔完一版

瑪瑙宮

alphabetagamma 發表於 11-9-20 10:19
早晨各位.
大家話, 我係咪恨生bb恨到發燒呢...又發d咁o既夢.

GOOD MORNING !!

你今晚同你 C6 早D瞓, 好快,
出年, 年中就有個好 SWEET 既 BB 架喇.

miffymiffy  早~  發表於 11-9-20 12:37
alphabetagamma  月光, 你氹到人地好開心呀  發表於 11-9-20 10:55

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珍珠宮

醒目開學勳章

引用:早晨各位.我要襯我仲記得,+快d講我昨晚的夢

原帖由 alphabetagamma 於 11-09-20 發表
早晨各位.

我要襯我仲記得, 快d講我昨晚的夢俾大家聽先.
Haha! 咁睇黎你好快就有啦!快d養好身子啦!

alphabetagamma  承你貴言啦...  發表於 11-9-20 11:14

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

alphabetagamma 發表於 11-9-20 10:19
早晨各位.

你係咪想打破alice 既記錄,

alphabetagamma  係呀....睇係邊個做發夢王  發表於 11-9-20 11:14

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

早晨各位.

食下補品補下身子 好快有架LA 祝你3年抱兩 6年抱4 打孖一齊黎

alphabetagamma  hehe...我都想生咁多個. 但一個都咁難咇出來...  發表於 11-9-20 11:14

男爵府

早晨呀...各位!!!!!

miffymiffy  早, 好鍾意你張相~  發表於 11-9-20 12:36
moonlight9198  GOOD MORNING !!  發表於 11-9-20 11:44
alphabetagamma  早晨  發表於 11-9-20 11:14
^w^  早晨  發表於 11-9-20 11:10

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (4)

早晨,今朝出左去買餸無上來。而家又去接女。

miffymiffy  早~  發表於 11-9-20 12:36
moonlight9198  GOOD MORNING !!  發表於 11-9-20 11:44
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:miffymiffy 發表於 11-9-20 10:25 可

原帖由 alphabetagamma 於 11-09-20 發表
車, miffy, 你成日都係依句. 你成日氹人.....
我都覺係快bingo。

alphabetagamma    發表於 11-9-20 11:32
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

水晶宮

moonlight9198 發表於 11-9-20 10:18
講黎聽下啦.

果時我同學住上水, 有日幾個同學去佢度玩, 跟住佢就話去間荒廢別墅度探險咪去囉, 果時日光日白間屋好舊架喇, 入面仲有D封塵傢C嘅, 衣櫃打開左有幾件長衫掛住, 我地無入屋只係响花園望入屋內唧, 見無咩野我就一個傻人圍住間屋行個圈啦睇下有無發現, 第一面無野, 再行, 噢無野, 再行, 嘩嚇C我呀比我見到條腐屍呀, 仲差d踩左埋去呀, 咁梗係即時大叫佢地唔好過黎呀好得人驚呀, 9秒9我就掉頭走啦, 跟住話比佢地知條C溶左8成個地下起晒蹟成棚骨見晒, 好核突呀, 果隻貓都唔知死左幾耐呀

sfmeow  嚇c 人啦   發表於 11-9-20 23:15
miffymiffy    原來係貓c , 好彩  發表於 11-9-20 12:38
alphabetagamma    發表於 11-9-20 11:33
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

alphabetagamma hehe...我都想生咁多個. 但一個都咁難咇出來...
到 bingo 時 你破晒紀錄 咋 (講我一個朋友事比你知 佢都係好耐無BB)

以前我倨朋友結左婚好多年都無BB 我朋友好心急 後黎去睇醫生 醫生話佢比較難有 (好似話佢宮冷唔知有無記錯) 但佢無放棄 一路睇住醫生 同埋每次都探體溫 後黎佢話我知有左 仲係孖 佢好開心 我都戥佢開心
我聽另一個朋友講 佢係做人工受孕 我覺得有咩所謂 仲次有BB就得啦 而且佢同佢C6都好開心 點之生左出黎 仲係龍鳳胎黎架 ....

所以你努力加油呀 ~

sfmeow  嘩好羨慕你d 朋友, 我都想要龍鳳胎呀   發表於 11-9-20 23:16

水晶宮

alphabetagamma 發表於 11-9-20 10:29
車, miffy, 你成日都係依句. 你成日氹人.....

今次可能真係有料到喎, 記得中左獎都唔好咁快週圍講住呀, 我地哩D唔易有嘅要小心D至得架

alphabetagamma  okok, 希望快有, 同我會低調  發表於 11-9-20 11:34
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

part 3 都未追完 咁快就 part 4洗唔洗咁快呀!

瑪瑙宮

alphabetagamma ~ 老人家教, 放對 ( 慈姑 ) 響床頭,
易有 ( BB ) D架, 我有個朋友試過, 真係有左, 仲係仔添,
而家都3歲幾喇.

( 慈姑 ) ~ 街市有得賣!!

仲有, 你可以既話, 每日早上雙手合十, 跪拜 ( 向當天跪拜),
求觀音菩薩, 送個健康同聽話既BB比你, 要誠心D架.

alphabetagamma  謝謝. 慈姑上年有放(我媽買的), 送我同妹各一對, 阿妹有左. 我無.  發表於 11-9-20 12:10

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珊瑚宮

環保接龍勳章

琛媽 發表於 11-9-20 11:21
果時我同學住上水, 有日幾個同學去佢度玩, 跟住佢就話去間荒廢別墅度探險咪去囉, 果時日光日白間屋好舊架 ...
你個故事令我諗起小學時旅行的片段.

去邊到唔記得名了. 西貢?? 烏溪沙??? 總之係記得有空地, 有鐵皮屋....
事緣係好多同學仔, 周圍走同玩, 仲有d同學仔走左入d荒廢鐵皮屋入面玩......
但我唔係親眼見到.....最後係提早散band的, 因為我5-6個同學仔係咁係到喊, 喊到拆天, 又大叫......
我都唔知做咩...咁係d老師抱住佢地上旅遊巴的. 當時個個上晒車....我坐車尾的.

問d一齊入左屋的同學做咩事, 佢地話那幾個同學話見到個著白衫長裙的女人, 長髮但臉上無眼耳口鼻的.....
一見到就係咁衝出間屋, 係咁喊同叫, 好驚. 但同場又有同學話見唔到同唔知咩事...所以無衝出來.

當那同學同我講完, 我回得再望下個空地同d屋....(我到現在仲記得果幕)...那屋外看入去係有白身影的. 但看不清.....

可能當時細個, 所以我無理會又無再問d隔離班同學佢地點.

男爵府

引用:早晨各位.我要襯我仲記得,+快d講我昨晚的夢

早晨各位.

恭喜恭喜,le 排同老公努力d出年就生BB tim,kaka

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

早晨各位.

咁啱!我禽晚又係發夢見到先人(我99).......跟住又係抱住個bb(約1-2歲), 但我已經有一囝一囡, 唔想再生啦mouth:

但今次要記得話比c6知我夢見99, 因為上次夢見99冇講比c6知而miss左d野.

珊瑚宮

環保接龍勳章

kianmama 發表於 11-9-20 12:27
咁啱!我禽晚又係發夢見到先人(我99).......跟住又係抱住個bb(約1-2歲), 但我已經有一囝一囡, 唔想再生啦 ...
你99有野吩咐你呀?

子爵府

好媽媽勳章

早晨各位.

我好記得, 有亞仔前, 我夢到一條好大好大的黑蛇, 所以印像好深刻. 而女就夢到一堆好多好多的蛇

如果你真係好想有bb, 你可以試吓去萬佛寺, 送子觀音求吓. 我都有求過.

另外, 我有一次出差, 無意中有人介紹一個老軍醫, 佢幫好多不孕的人生到bb, 我有去睇, 我好記得係11月中去睇, 煲過三劑中藥, 12月1日來m, 之後出左20几日差, 唔係香港, 聖誕前返. 竟然係1月10左右, 發現有左. 我比過這藥form給其他人, 但都係生女, 如果你有需要, 我揾吓, 揾唔揾到出尼

sfmeow  我都想要呀, 唔該 ^^  發表於 11-9-20 23:18
mr/ms@yuenBb  上星期我先夢到比大網蛇咬...唔通....唔好呀, 過多幾年先啦  發表於 11-9-20 19:45
alphabetagamma  thx.. 我想要呀. 麻煩晒呀. 生仔生女無問題. 都係自己骨肉.  發表於 11-9-20 12:36

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

kianmama 發表於 11-9-20 12:27
咁啱!我禽晚又係發夢見到先人(我99).......跟住又係抱住個bb(約1-2歲), 但我已經有一囝一囡, 唔想再生啦 ... 但今次要記得話比c6知我夢見99, 因為上次夢見99冇講比c6知而miss左d野

即係上次有野係實現左 咁今次抱住個bb.... 咁你無走雞啦

首頁

尾頁

跳至