親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

在中秋節補假當日(9月13日)下午4點左右, 我同老公&未夠2歲嘅囡囡一齊去馬鞍山落禾沙里玩. 我老公正在香港浸信會神學會門口泊車, 而我同囡囡先落車, 在掘頭路等我老公, 我地係企嚮行人路上, 因為當時好曬, 所以我地企埋牆邊諗住無咁曬, 我地企嘅位置同車路距離都有5尺左右.

當時囡囡就面向馬路, 而我面向住囡囡, 忽然, 我發現囡囡好快咁向後行, 當時我都未知咩事, 只係1~2秒之間, 囡囡個樣好驚咁, 仲手都震埋(我一直都拖住佢嘅), 我都知有啲唔妥, 我馬上擰轉頭一望, 點知原來係一架旅遊巴正在高速駛向我地, 果時我都嚟唔切反應, 只係1秒之間, 架車停咗嚮我地面前, 而當時我地同車頭嘅距離只係5~6尺左右, 我嚇到咩都唔識講喇, 我望住個無良司機, 佢又望住我, 但一啲唔好意思都無, 一野就入後波轉走架車, 泊咗嚮神學會門口喇!

我真係好鬼嬲呀!!!! 有無攪錯呀!!!!! 果度只得我同囡囡, 我係一個9個月大嘅大肚婆, 籮咁大個肚, 又拖住個女企嚮行人路, 我地仲著住鮮藍色&鮮黃色衫, 跟本無可能見我地唔到, 就算真係當佢之前發雞盲見唔到呀, 停車時見到我地兩個咁嚇都要say sorry啦, 佢竟然可以當無事發生咁. 又或者佢覺得我地企嚮行人路都咗住佢架車, 佢大可以慢慢駛埋嚟, 再叫我地行開, 我覺得佢根本就係有心嚇我地嘅!!!

後來我老公泊完車, 我同佢講番, 佢好慶, 我地行埋去旅遊巴車頭, 個PK司機仲嚮司機位, 我地係咁同佢影車頭相, 佢都當見我地唔到, 佢根本就身有屎.

如果佢架車真係control唔到撞咗埋嚟, 真係2C3命呀!!!!!!

第2日我打電話去生記(Sang Kee)旅遊巴士公司complain, 個負責人只係不停同我say sorry, 但又唔跟進之後會點, 真係不知所謂.

大家以後要小心, 如果見到生記嘅旅遊巴就要避之則吉.

就係呢架NA2761

複式洋房

睛靈勳章

應該要即時報警,
唔係個司機日後又會再犯

大宅

唔知點解出唔到相嘅???

當時佢地有3架車+3個司機, 我地就只有我老公+大肚婆(我)+2歲都未夠嘅BB, 我怕佢地人多蝦人少呀! 你知啦, 果度係荒山野嶺, 人影都無隻, 我地會好危險嫁嘛!

複式洋房

首頁

尾頁

跳至