親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

你地就好la, book到平機票,鄧你地開心
我冇假平日去,一定要過年

子爵府

你 book 的時候冇揀埋坐 ?? ---->
如果遲o的揀要比 extra charge 嗎 ?? ----> 唔駛,不過會加價都未定
用 credit card 比 ?? ----> yes

妳入番去 mabage my booking 果度,可以揀位、揀餐、揀行李,揀晒佢會有個數比妳,再用 credit 卡比錢,之後會 send 多次 updated itin. 比妳,自己上網 print 都得
如果要改 passport details 都係入去 manage booking 度攪

禁止訪問

子爵府

apsm 發表於 11-9-23 14:51
即CREDIT CARD 果個CHARGE 只收一次???

YES.

男爵府

請教大家

我book左出年去沙巴, 今次會轉一程內陸機去山打根, book機票時有一度係check-in charge, 請問係咪在counter check in就要比呢個費用, 如我用上網check in, 係咪唔c比???

air asia係咪7日前巳可以上網check in???

麻煩哂各位

子爵府

回覆 bb623623 的帖子

係呀,AA要開源節流丫嘛,所以佢除左多好多乜費物費之外,咪鼓勵(迫) D 人自己上網CHECK-IN
佢距開少 D COUNTER 囉 ~~
只要DEP. DATE 7日前自上網 CHECK-IN,PRINT 埋個登記證出黎就得架喇,咁就唔駛另外再比錢
之後佢有個 E-MAIL SEND 比妳,果度有個 BAR-CODE
如果妳已經 PRINT 左 BOARDING PASS 就可以唔駛理
如果唔係,妳可以 PRINT 左呢個 BAR CODE 出黎,去到機場有部 BAR CODE READER,到時再 PRINT 都得,不過呢部 BAR-CODE READER 唔係個個機場都有,最穩陣都係自己 PRINT 張 BOARDING PASS 出黎

之但係,香港 DEP. 果程,妳 PRINT左 BOARDING PASS 都好,去到機場 DROP 行李果時,COUNTER D 人都係會 PRINT 番原本果 D BOARDING 比客﹗不過我暑假由布吉番黎果程,個 STAFF 就真係剪番我自己PRINT 果張 BOARDING PASS 比我就算,無再 PRINT 過

男爵府

回覆 Elim_mama 的帖子

明白哂, 唔該哂你呀!!!

禁止訪問

男爵府

我都BOOK咗出年暑假去沙巴,因為第一次喺AIRASIA買PACKAGE, 其實除咗自己上網CHECK IN PRINT番個BOARDING PASS外仲有冇野要注意?

別墅

咁係香港去就可以上網PRINT定, 但係回程又點呢? 係酒店PRINT? 請指教!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:ilj 的帖子

請問做online check in 時可否攞埋座位呢?

子爵府

stephanieshum 發表於 11-9-27 14:55
請問做online check in 時可否攞埋座位呢?

如果妳之前無比$"買位",電腦會 assign個位比妳,如果得兩個人,都有機會被編埋一齊坐,但唔一定,incase唔鐘意個位都無得揀過,除非即 pay $$ 揀位

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:Air Asia又入唔到LA.

唔該哂,希望一家三口可以一齊坐啦

首頁

尾頁

跳至