想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:有懷孕但胎囊裡面冇胚胎?

樓主,  
如你自然流了胎long 出來, 就可能不用做手術了, 我上星期m痛,之後自然流了出來,
醫生話我應該清嗮, 但我next week 會再睇c+ double check ...

侯爵府

baby_shan 發表於 11-9-21 20:20
樓主,  
如你自然流了胎long 出來, 就可能不用做手術了, 我上星期m痛,之後自然流了出來,
醫生話我應該清 ...

再check 您會唔會照超聲波~??
愛是恆久忍耐......

別墅

摟主,我8週double check左2次都照唔到所以立即決定去在QE做手術呀...
你要食返多d補品,多d休息呀...加油

侯爵府

Kittymimi223 發表於 11-9-21 21:38
摟主,我8週double check左2次都照唔到所以立即決定去在QE做手術呀...
你要食返多d補品,多d休息呀...加油:ex ...
8WK 做手術係咪都要刮宮?

公爵府

thundersml 發表於 11-9-21 17:36
建議你搵多個私家醫生睇…
我幾年前遇著個衰醫生,去照超聲波當日曾流啡,去照時佢話bb冇心跳,嚇到我:tooc ...

咁你應該告佢呀

公爵府

新紮媽媽 發表於 11-9-21 20:11
醫生話其中一個原因可係咁,但其實可能有好多可能性,
anyway thx ~
重新振作, 加油

侯爵府

引用:Quote:新紮媽媽 發表於 11-9-21 20:11 醫生

原帖由 qqj 於 11-09-22 發表
重新振作, 加油
多謝晒你既鼓勵!!

別墅

摟主,我選擇左刮宮
但係你嘅情況可以去睇下中醫主叫佢開d藥俾你再排清d,之後再返醫生到照下睇下ok未

侯爵府

回覆 回覆:Kittymimi223的帖子

介唔介意問下點解當時選擇刮宮?

男爵府

回覆 回覆:qqj的帖子

你有時間可以追返我以前的post, 曾經我都好緊張,係呢版浮游咗好耐
咁啱見到呢個thread,勾起我的回憶,希望樓主多個考慮,順道為樓主打打氣

男爵府

有懷孕但胎囊裡面冇胚胎?

樓上係回覆qqj的,唔知點解出唔到引用

公爵府

引用:樓上係回覆qqj的,唔知點解出唔到引用 +

原帖由 thundersml 於 11-09-22 發表
oic...

別墅

樓主,其實個時真係好驚.係私家睇完照唔到只係識減,醫生立即寫紙俾我去Qe急症.等左唔駛十分鐘就立即上病房見醫生,佢用陰超都照唔到之後佢話一係食藥一係做刮宮(要全身麻醉)我聴到後好驚立即話我食藥.
但係返到屋企同媽媽講後,佢話刮宮清d呀..因為醫生講過如果食藥唔清最後都要做手術.

公爵府

引用:樓上係回覆qqj的,唔知點解出唔到引用 +

原帖由 thundersml 於 11-09-22 發表
睇左喇,真係好離譜淨係揸胸都可以告到佢甩褲啦,告埋d護士tim呀,幫兇,根本點check都無可能楂胸,婦檢最多都係按下,而且生b關個胸咩事

別墅

引用:Quote:baby_shan+發表於+11-9-21+20:20+樓

原帖由 新紮媽媽 於 11-09-21 發表
再check 您會唔會照超聲波~??
一定再照陰照double check
我昨日睇中醫, 都開了藥, 話用中藥排清d

侯爵府

baby_shan 發表於 11-9-22 19:08
一定再照陰照double check
我昨日睇中醫, 都開了藥, 話用中藥排清d

我今日都入完ER,因為好肚痛,見晒紅,
醫生同我用裡外超聲波都做左,
都係一樣答案,睇唔到胚胎,REFER 左我去専科,
話過兩日會有人打俾我再去做CHECKING,
返到屋企,肚又劇痛,之後FEEL 到排左個LONG 出黎,好似粒糯米糍咁既SIZE,
而家好似黎M 咁流,
我而家知我要清晒D 野佢,
但我唔知我仲使唔使刮?定係食葯?定係搵中醫食中醫~
仲有我想知我要等幾耐先可以再試~!

別墅

回覆:新紮媽媽 的帖子

我諗唔洗搞其他嘢喇,之前你提到個囊4mm左右,同你形容一粒糭米size都似。不過搵專科照多次確保流清曬。唔好心急進補住,流晒血先搵中醫補啦,唔係有排流呀。

侯爵府

引用:我諗唔洗搞其他嘢喇,之前你提到個囊4mm左

原帖由 v110617 於 11-09-22 發表
我諗唔洗搞其他嘢喇,之前你提到個囊4mm左右,同你形容一粒糭米size都似。不過搵專科照多次確保流清曬。唔 ...
搵中醫我其實冇咩信心了...我唔敢講話今次同中醫有關,但數返上黎果時4week 食中醫真係下腹痛,我後來打返去問我話原來我有左d 藥有冇影響,佢助手搵都唔搵下我張藥方就話冇野的,雖然我覺得佢似耍我,但我唯有都信佢當冇野,當然,我重申冇話責任誰屬,只講開搵中醫的話我會有咁既concern 囉

別墅

引用:我諗唔洗搞其他嘢喇,之前你提到個囊4mm左

原帖由 v110617 於 11-09-22 發表
我諗唔洗搞其他嘢喇,之前你提到個囊4mm左右,同你形容一粒糭米size都似。不過搵專科照多次確保流清曬。唔 ...
上次我帶埋流出來的組織去急症, the doctor said it 似胎long, I suggest you 流

別墅

回覆:baby_shan 的帖子

....... 嗮紅之後去c+照 .to double check clear or not ( the red maybe last for 2 weeks)

首頁

尾頁

跳至