論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

是我 還是工人呢

日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

passport梗係佢自己俾

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

passport梗係佢自己俾

水晶宮

佢自己

男爵府

passort佢已經renew左 而家要去extend visa 咁visa邊個比呢??
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

大宅

similar case 我個agent話我俾....所以我俾左$250
佢話$160俾政府既, 佢地賺幾十元既啫
政府收費:
http://www.immd.gov.hk/chtml/feetable_5_1.htm

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

yes, employer needs to pay HK VISA fee $160, bun bun pays the passport renewal fee herself!

男爵府

VISA 係僱主比
不過佢而家係COPY 個VISA 去新PASSPORT 乜又要再比VISA $$架咩?

男爵府

唔係, 佢申請黎hk時passport只到今年10月底, 所以visa都係10月,
佢下年11月先finish第1個約, 而家要拎本新passort去extend visa到下年,
我諗我個工人都算好, 佢無問我拎錢, 諗住自己比,
不過我見佢so far又做得幾好, 我都諗住比埋, 不過我驚我對佢太好所以問下先
既然應該係我比既就得 我驚我對個工人真係太好....

男爵府

法例規定 visa fee 是僱主比,所以, 就算是因為工人本身 passport 的問題,僱主也免不了要多付 HK$160。

首頁

尾頁

跳至