跳至

首頁

尾頁

別墅

各位08BB, K1 開學咁耐, 而家返學返成點呢?

男爵府

2018父親節勳章

回覆:K1 開學咁耐, 而家返學返成點呢?

我個仔返學仲喊,不過返到學校就收聲,比佢激死

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我個女好鐘意返學, 可能係屋企好悶, 無人同佢玩, 所以一聽到返學好開心

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 有「營」勳章 BK Milk勳章

返左四個星期, 冇喊過, 好叻仔, 亦好鍾意返, 聽到要返工就即刻彈起身, 係屋企又成日唱歌, 有扮老師, 成日要我地同佢玩返學...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

囝囝返得幾好...可能之前一路有返N班....所以好易適應

珍珠宮

我個仔一路返學無喊過,不過佢話唔鍾意返,但又唔會扭計唔返!
我一向有帶佢返教會參加兒童主日學,佢話鍾意返教會多D.
我問佢點解唔鍾意返學,係唔係唔鍾意老師?佢話唔係,係唔鍾意同學,佢話D小朋友曳,有小朋友唔聽老師話,自己起身攞玩具玩,又有小朋友老師未叫就偷食茶點.
我接佢放學果時,見佢係課室個樣好苦咁!不過一見到我就會笑.
到而家我都覺得,如果可以,我情願個仔四歲先返學,留多年同我一齊!佢又唔係無朋友仔,佢返教會同屋企附近都好多朋友.

別墅

我個仔都ok. 只係暑假玩得太興奮. 成日叫我去迪士尼啦! 但去到學校門口又好合作. 真係比佢激親.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無問題,N1都好OK了

侯爵府

返學幾好, 自己坐校車都無喊過....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我囝一直都有返開N1, 已經習慣了返學, 目前轉咗新既幼稚園讀K1都有4個星期, 期間(包括適應堂)從來冇喊過, 佢仲係要搭校車..阿囝一d都唔驚, 仲好開心添...每日一上校巴, 即刻同我地講bye bye, 放學落校巴第一句同我講就係: 媽咪, 返學好開心呀!

大宅

引用:我個仔返學仲喊,不過返到學校就收聲,比佢

原帖由 baofankan 於 11-09-23 發表
我個仔返學仲喊,不過返到學校就收聲,比佢激死
我個女返N唔喊,而家返K1由我帶返學就成日想喊(有時真係喊埋出嚟,仲喊到收唔到聲)...直至我離開 而家老師快刀斬亂麻拉咗佢入課室反而情緒比較穩定!老師即係老師,好有經驗呢

男爵府

BK Milk勳章

我個女之前上校車就喊,不過放學返黎又會好開心喎,成日唱歌同扮老師,最近一星期開始無喊啦,仲好開心咁say bye-bye !

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

暫時都沒有喊!
囡囡日日都期待上學的時間,每天一早都自動自覺食早餐及換校服...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我個女成日都同我講: 媽咪快d啦, 唔係就遲到啦, 校車唔等你啦, 咁就無得返學架啦, 仲唔快d......

大宅

My son likes going to school but he doesn't like the English lesson taught by the native

子爵府

都返咗一年N, 所以都冇咩唔適應, 但近來賴多咗尿, 上年讀N都冇咩賴架喎! 問佢咩原因佢就話想玩埋先去廁所, 結果就忍唔住! 老師都冇鬧ge, 但亦冇咩方法, 大家有冇咁ge問題?

別墅

你地就好啦, 我個仔喊到而家呀... 其實佢返學冇咩喊, 只不過係起身同坐校車就喊law...勁煩呀~~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

amlam 發表於 11-9-28 16:56
你地就好啦, 我個仔喊到而家呀... 其實佢返學冇咩喊, 只不過係起身同坐校車就喊law...勁煩呀~~ ...

要教佢,呢個係毎日的習慣,無得扭計了...
仲有,佢幾點訓呀?我小朋友差不多毎朝都會自動自覺起床,唔洗人叫醒佢架...
可以早少少比佢上床訓嗎?如果佢訓得夠,應該會容易一點起床...
(不過冬天另計,真係好難醒的,大人小朋友都係一樣)

大宅

而家已經好開心啦,雖說仲會問老師係咪快啲估完啲野就番屋企?

大宅

引用:暫時都沒有喊!囡囡日日都期待上學的時間,

原帖由 Auathena 於 11-09-27 發表
暫時都沒有喊!
囡囡日日都期待上學的時間,每天一早都自動自覺食早餐及換校服... ...

首頁

尾頁

跳至