跳至

首頁

尾頁

民房

我覺得李金個校舍好有HKU或者POLY FEEL,一D都唔局促,交通便利,K53向正門口。第時家長日都方便d
我都好肯定上次我去馮李五樓沅手間內都有洗手盤同抺手紙個盒,不過就冇抺手紙!唔係咁岩用完,而係我問過D學生,佢地講不嬲都冇!
我都好同意馮李d老師好人,但我真係唔buy個時間表,一年級小朋友咋,由8點上到3點半,仲harsh過d中學生!
作為家長,大家要為小朋友想想,一d 活動時間都冇,得10分鐘小息,一星期一次午操,仲要到12點40先食午餐,你地想一想吧!
而且李金有兩個外藉老師,好照顧學生英文學習!

大宅

引用:轉全日制僅上午教書+小學家長不滿教學少【

原帖由 bbthomas 於 11-09-28 發表
轉全日制僅上午教書 小學家長不滿教學少
【明報專訊】小學轉全日制後,家長期望增加子女學習體驗,但屯門 ...
究竟投訴學校嗰個家長係咪傻架!

大宅

畀面勳章

李金同馮李佩瑤你會點揀?

講得好

http://www.baby-kingdom.com/?fromuid=47705

大宅

剛剛路過見到, 有少少睇法.

兩所學校都各有特色, 但有很多細節都要問返啲用家(學生)先知.

1) 午飯 - 李金在午飯時, 是全體同學都要在飯堂吃飯, 不知是飯堂的桌子太
細, 定是飯堂不夠容納這麼多學生, 每張枱共有十個小朋友一起進餐, 連
一年級生都感到擠迫, 這是朋友在學校做義工後的感受.

2) 李金的課外活動大多放在星期六下午, 是沒有校車接送的. 其實平日放學
後都有課外活動的(只是不多), 不過這一程校車就要另外付款了(用八達通
嘟).

暫時講到這裡先, 其實每一所學校都有長短.

不喜勿插.

大宅

熱血勳章

回覆:李金同馮李佩瑤你會點揀?

有朋友做補習社 已有李金學生做功課做到喊 五年級都喊 做三、四個鐘 好得人驚!

男爵府

maggieddie 發表於 11-9-29 19:52
有朋友做補習社 已有李金學生做功課做到喊 五年級都喊 做三、四個鐘 好得人驚!

...
哇..乜真係咁得人驚!!!一年級同學咪好慘!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

...

李金係何日東分出嚟,何日東出名功課多,所以一d都唔出奇.
家有寳貝囡晴晴

男爵府

大家分別去兩間小學的網頁看下, 便知龍與鳳!

男爵府

...

哈哈, 我都有聽過做補習社既朋友講, 但佢地話, p.5小朋友喊係因為份功課有dict corr, 覺得好醜怪...因為其他p.5同學唔使做corr

首頁

尾頁

跳至