跳至

首頁

尾頁

洋房

想放棄但又吾捨得,因為脫髮很嚴重,人地又話餵得太耐媽媽會好傷。點算好?

伯爵府

如果係我..會餵到回奶為止

可惜初初唔識餵搞到回左奶....嗚嗚嗚

大宅

世衛話最少2歲~所以我希望可以喂到2歲啦~

珍珠宮

回覆:elizabethwong 的帖子

我仲全人奶餵緊,不過全泵,過咗六個月之後無再定期限,打算一日有奶而囡囡仲食咪餵,我自己keep住materna +DHA。產後脫頭髮都正常的所以冇理

別墅

回覆:有無餵母乳媽?你地打算餵到幾時?

我餵左5個月~全泵!雖然超辛苦,但本身我想堅持到6個月,但可惜我成日出街,搞到無奶。如果比我揀多次我一定會堅持繼續餵!

別墅

有無餵母乳媽?你地打算餵到幾時?

我都係餵母乳,全埋身! 打算餵到佢自然離乳! 不過6299由囝囝一出世已經唔係咁鍾意我餵母乳,成日問我想餵到幾時!
囝囝本來4個幾月自己戒咗夜奶,夜晚11點食完朝早7點先再食! 但係而家出緊兩隻牙仔,呢個星期食番夜奶,仲有時一晚扎醒幾次! 唔知出完牙仔會唔會回復正常呢?!

Lukacheung  我bb都系啊!!有時一晚扎醒幾次,我打算餵到9個幾月算了。  發表於 11-9-30 15:35

別墅

I'm planning bf at least 1year old, between I lost lot of my hair, any help?
吉蒂小豬:materna +DHA what's for and where to buy coz I live in UK

禁止訪問

別墅

我都係全泵媽媽, 同樣有脫髮問題...
打算一日有奶都繼續餵

大宅

我埋身餵既,都甩好多頭髮呀。。
諗住餵到一歲以上啦。

別墅

我都諗住餵到時少一歲,我都有甩好多頭髮但無理。不過最近先嚟M, 係咪正常㗎?

洋房

回覆:KinkiIp 的帖子

我重末有m喎!?各位人奶媽,你地有末?

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 elizabethwong 的帖子

Hi every Ma Ma, I also pump BM fo my 8 months baby & milk powder, but now no more milk supply to baby la!
I'll try to pump it until no milk! When my baby around 4-5months, my m come on every 2 months & I also lost too many hair. Someone tell me no problem. When baby around 1 years old everything should be smooth. No need to worry about it.

別墅

我都重未m到呀! 希望越遲越好啦!

男爵府

想放棄但又吾捨得<<<我都係...無餵過可以餵到咁耐...6月開始叫停停到依家都未停...依家唸住餵到自己無奶...

洋房

回覆:elizabethwong 的帖子

我地一齊加油,餵到無奶為止,我地既bb將來會知

洋房

想放棄但又吾捨得

洋房

想放棄但又吾捨得

首頁

尾頁

跳至