嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個女隻手有濕疹,見咁多人推介AI cream, 見個盒話不含類固醇,於是俾阿女用,用左係好左少少,不過都係痕,同埋搽既範圍啲皮膚白左(我個女皮膚比較黑,所以好明顯)。點知今日同阿女去睇醫生(阿女感冒),見醫生係皮膚科,就順便問埋隻手,佢話係濕疹,仲話我地用左類固醇,所以啲皮膚白左,OMG!!!!! 個盒明明寫話不含類固醇,點解會搽到啲皮膚咁?!醫生仲話最多搽一個星期好喇,SHxT! 我好似幫阿女搽超過一星期添,I was shocked that I forgot to ask doctor what would happen if using it more than a week. Do any body know?

Super worrying now.

大宅

好媽媽勳章

吓?! 我唔係用AI Cream, 係用AI Lotion, 我日日用嚟同阿女搽臉同身, 但無白色架喎......我見開左就快啲用埋佢;

男爵府

唔係麻...我當lotion咁幫個仔搽喎.死啦,到底有沒有類固醇架?之前好多post都話沒類固醇架!有沒有人知呀?

男爵府

各位我在網上搵了個link唔知可靠嗎?
http://www.mydrdr.com/forum_body.php?aid=8999&tid=64

複式洋房

回覆:PugBan 的帖子

我買嗰支係cream, 唔係lotion, 細支啲

複式洋房

回覆:kt2007 的帖子

Thanks for your link, 不過我個女白左既部份,係原本曬黑既,唔係因濕疹或發炎而黑,所以我覺得好似d皮膚變薄咗咁,就好似我以前搽嗰啲有毒性既皮膚cream咁(我自己不嬲都有濕疹,以前搽Uniflex cream, 後來有醫生叫我唔好搽咁多,皮膚會變薄,我驚囡囡又係咁)

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

回覆:你地點用 AI cream?

用咗ai cream既皮膚白咗係新既皮膚,所以唔係黑或黄啦!可以睇下自己有些曾經擦傷過皮膚,好番都比較白的!

複式洋房

我都唔知呀,淨係見到周圍(冇發炎嘅地方)都變白左

大宅

以我所認識..AI CREAM/LOTION係不含STEROID 的...因為我認識的醫生/藥劑師都會推介哩隻產品....不過如果樓主擔心,可以直接問返家庭醫生詳情...可能佢會解答得好D..令你放心D!!

首頁

尾頁

跳至