自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

個囡期望已久的學校生日會(明天)開,我想知道明天的天氣,如果開吾成我要想辦法搞掂個囡的情緒,仲要想辦法消滅個蛋糕....

Allyly  今晚應該會掛3號, 所以好大機會明天都未落! 不如問吓老師會唔會改期!  發表於 11-9-28 12:15
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

新聞話下午可能掛3號,不過8號就機會微,應該無事既!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我地是天文台.你最好有兩手準備.

lilybaby8282    發表於 11-9-28 11:13

大宅

畀面勳章

子爵府

好媽媽勳章

回覆 alicemic 的帖子

因為系幼稚園.3號都放假,所以個生日會好大可能會取消,我都不知點樣安慰個囡...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

應該無事~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

lilybaby8282 發表於 11-9-28 11:13
回覆 alicemic 的帖子

因為系幼稚園.3號都放假,所以個生日會好大可能會取消,我都不知點樣安慰個囡...:cryi ...

hey 下午掛3號,聽日個風都走咗啦! 最多落雨啫!

子爵府

好媽媽勳章

我知道你安慰緊我,
我都知個風掛得三號都要好耐先落,只不過是不知點同個囡講.她讀左兩年啦.n班系插班,錯過左搞生日會的月份,今年k1,她日日都倒數緊她生日會的日子.....我不想她失望,,,,,

大宅

如果係一個月一次的生日會,應該會下個月補返,九月十月的一齊開,你問定老師先以便安撫囡囡。。。

問題係你要消滅個蛋糕,兼有可能要再訂一個 !

子爵府

好媽媽勳章

回覆 TLS 的帖子

嗯.蛋糕事小,頂多我們慶祝多一次,呢件小事.也知道我會使多$600定多個蛋糕.
但個囡我知道她會好失望...

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我估唔會
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

好媽媽勳章

回覆 rabbit75 的帖子

我都希望,thank you ,

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

回覆:求救.想知道明天掛三號風球的機會有幾大?

聽日應該掛三號風球!

我囝囝都試過,仲連續兩年呀, 我訂咗蛋糕,一年掛八號風球,第二年豬流感突然停課,跟住果年轉咗幼稚園,唔使再訂蛋糕

Btw, 我call 哂公公,婆婆,老表,舅父嚟屋企食蛋糕!

子爵府

好媽媽勳章

回覆 debby1328 的帖子

因為她一早就同家人慶祝了.如果一家人的就要兩個蛋糕,我屋企人吃餐飯有成20幾個人呀,幾恐怖呀,我陣間接放學同校長傾.可不可以轉星期五...

Jasmine-4711  good idea to change to Friday, but if red rain, still no kindergarten  發表於 11-9-28 16:22

首頁

尾頁

跳至