親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

幫我看下以下行程 ︰(所有行程以小朋友--男孩為主)。 (想在清境能看到 綿羊秀 or 豆羊羊 )
方案 一)
第1天 ︰a) 早上大約在 10︰30時到 桃園機場 或者 12︰15時到桃園機場 ,直接到清境民宿
b) 早上大約在 10︰30時到 桃園機場 (港隆機) ~ 桃園高鐵~~台中高鐵 或者 12︰15時到桃園機場 (長榮機) ~桃園高鐵 ~~台中高鐵,直接到清境民宿
第二天 ︰清境民宿 ~~下午約2--3時 ~~逢甲民宿 (沿途有什麼景點介紹 ~~以小朋友為主 ) (接送 or 包車半天遊)
第三天 ︰逢甲民宿 ~~日月潭 (不用全湖遊,小量時間 )﹑紙箱王﹑18'c巧克力 ﹑造紙龍﹑紙教堂﹑集集 ﹑車埕,最后回 逢甲民宿。(包車全天) 夠時間嗎?

方案二 )
第1天 ︰自己活動 (不用車輛接送)
第2天 ︰早上由 逢甲民宿 ~~清境民宿 (接送)
第3天 ︰ 大約於 早上 11時離開清境民宿~~~日月潭 (不用全湖遊,小量時間 )﹑紙箱王﹑18'c巧克力 ﹑造紙龍﹑紙教堂﹑集集 ﹑車埕,最后回 逢甲民宿。(包車全天遊)(夠時間嗎?)

有什麼建議

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

點解你唔直接坐飛機到台中下機? 再轉車或包車往清境,你又不用停留台北,何以又選擇在桃園機場落機後再轉車往台中? 太浪費時間與金錢。

珊瑚宮

因為我不想坐華信機

大宅

飛台中除咗華信, 仲有港航呀!!

珊瑚宮

回覆 回覆:cute_melody的帖子

想玩埋台北,在第二航空上機

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

方案一唔得呀,
清境同日月潭好近, 但你無啦啦又返去逢甲住, 會浪費好多坐車時間

清境羊咩咩show 只會係星期六日有, 你邊日要睇?
日月潭其實你想去做乜? 如果有小朋友既話會唔會上九族?

紙箱王係新社, 完全唔係其他行程既路線喎?
埔里(18'c巧克力 ﹑造紙龍﹑紙教堂), 紙教堂係桃米村, 入面有好多生態野, 有興趣既話都玩到好耐
集集 ﹑車埕打算睇乜? 要行都可以玩到好耐??

如果係我, 我會
第1天 ︰台北去清境 (接送)
第2天 ︰清境 -> 日月潭, 日月潭民宿
第3天 ︰ 紙箱王﹑18'c巧克力 ﹑造紙龍﹑紙教堂﹑集集 ﹑車埕,最后回 逢甲民宿。

珊瑚宮

如果包三曰車會好貴3500元1曰
咁可否?
淸境早上11時出發玩18c朱古力,造紙龍、紙教堂、集集、車埕一逢甲民宿

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 12312 的帖子

如果包三曰車會好貴3500元1曰
咁可否?
淸境早上11時出發玩18c朱古力,造紙龍、紙教堂、集集、車埕一逢甲民宿

可否乜野? 無論包唔包車, 突然有一日返台中再去過南投其實都好浪費時間
係唔係有乜野特別原因要個日返台中? 定係只係因為想去逢甲夜市??

>淸境早上11時出發玩18c朱古力,造紙龍、紙教堂、集集、車埕一逢甲民宿
如果包車應該可以, 視乎你每個地方停幾耐

珊瑚宮

回覆 回覆:shinku的帖子

其實主要是玩集集,車埕那帶,紙教堂影下相

珍珠宮

差唔多啦

如果包車的話, 會唔會去埋溪頭妖怪村?

珊瑚宮

埋頭妖怪村有什麼玩和看呀?

大宅

我剛去完台中,風景非常靘,我們搭港航非常好(比起國泰及港龍的服務及食物都一流, 因國泰及港龍只care鬼佬乘客)!我落機坐的士去高鐵站的和運租車,4天3日大約HK$千幾元,但非常方便同去到好多地方,清境香格利拉民宿好特別值得一去,但三義可以不去!

禁止訪問

畀面勳章

大宅

港航飛台中有2班,最早下午12:05,arrive 1:30 pm, return to HK (2 to 3 flights) & i take 2:30pm arrive HK around 4pm, i buy the package is very cheap, you just go to EGL's website, as they got so many cheap package with chartered flight (compared with all other travel agencies before), i hope the above can help you!

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

妖怪村
http://www.xitou-kuma.tw/

珊瑚宮

回覆 Reymunda 的帖子

reymunda ︰
有否租車介紹呀? 因民宿的包車 比出面貴些,我找了一間 "包車公司 '問價 ,但要我 比 定金 匯款 nts1000元,香港匯款都幾貴呀,有沒有 包車 介紹 or 比錢 方法呢 ?

麻煩晒

珍珠宮

2018復活節勳章

Reymunda 發表於 11-10-5 18:20
我剛去完台中,風景非常靘,我們搭港航非常好(比起國泰及港龍的服務及食物都一流, 因國泰及港龍只care鬼佬乘 ...

係呀係呀,清境香格利拉個3間民宿真係值得一住架,我今年元旦去過,個時住音樂城堡好舒服,真係唔錯唔錯.

Old England真係好靚 不過好貴呀,個日一到步,即刻喺個度high 個tea ,嘢食唔錯,環境同 個fee 都好正. Old England 除夕晚有party同放煙花,入住3間是但1都可以參加,入場費都唔貴,晚同老公真係玩好開心好難忘呀

空中花園都ok架,join咗晚餐,喺呢間食,嘢食都唔錯.

清境香格利拉嘅民宿我真係會推介

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:nainaitze+發表於+11-10-6+18:18+係

原帖由 rachel 於 11-10-08 發表
Old England 好貴呀
Old England真係幾貴不過又確實幾靚,可以考慮同屬香格里拉的另外2間,空中花園或音樂城堡

首頁

尾頁

跳至