自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

無問題,通過咗我咪唔用姐姐囉...我份糧都唔夠比佢, 我仲請佢黎做乜? 咁咪齊齊食亞公囉...
再唔係我咪爭取,住宿費,膳食費,車費,生活費佢地自己俾,我睇下佢捱得幾耐.:;pppp:

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

佢哋咁搞, 香港遲早完

男爵府

咁咪仲好,唔駛再論BUN BUN,斷絕後代

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

唉....

e+ 菲傭搞左禁多GREEDY野出來對HK人, 你地會否擔心佢地去照顧小朋友,屋企人時可能會更加"落力"去做多左D野...??

Stay Hungry , stay foolish !!

禁止訪問

伯爵府

咁不如我淨係請 4-9 pm , 我個仔返全日,洗乜佢係度坐兼比 28/ 鐘.,痴能線 :;pppp:

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:另一單外傭既司法覆核正在排期中 (最低工資$28)

呢單就真系無解喇!

首先最低工資不包括僱主提供住宿ge工作。

再講,如果真系俾佢攞到最低28,甘外傭住宿,膳食,水電煤點計?甘好多家庭其實到時會吾會負擔吾起?

甘無到時可能無人再afford到請外傭。

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

順帶提醒網友, 今日遊行可能受到泛民激烈人士的滋擾, 大家要沉的住氣, 不要與他們糾纏, 將事件交由警方處理,
這等廢青志在滋事搗亂, 如果與他們發生衝突就正中下懷, 這等"爛笪笪"的人, 不值得與他們爭辯, 當他們透明便了.

珍珠宮

畀面勳章

基本法下人人平等架,基本法框架下所有普通法都可司法覆核
之後基本法無寫都視為違反基本法原意
單官司應該要比佢地28蚊
:;pppp:

侯爵府

gogoblue 發表於 11-10-8 23:43
無問題,通過咗我咪唔用姐姐囉...我份糧都唔夠比佢, 我仲請佢黎做乜? 咁咪齊齊食亞公囉...
再唔係我咪爭取, ...
我都支援外傭爭取到最低工資, 到時大把家庭請唔起工人, 睇下d外傭同香港正苦點死

用戶要求終止服務

得一想二, 好呀$28一個鐘, 所有咪媽都唔做野, 自己睇番BB仲好. 等佢地失業都好. 呢個係貪心的續果.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如外傭真是28一小時,包食住來回機票醫療福利,住工人房....好過低收入港人.住劏房..邊份工包以上福利呀

首頁

尾頁

跳至